ODIK A1 boekt gemakkelijke zege in Utrecht

Zonder al te veel moeite heeft ODIK A1 vandaag een gemakkelijke en ruime zege geboekt op het onmachtige Synergo. Het was dat, mede door de harde wind, een laag afrondingspercentage werd behaald anders was de uitslag ongetwijfeld hoger uitgevallen. De teller stopte nu bij 6-17.

ODIK A1 startte in de gebruikelijke opstelling met Loraine, die vorige week nog reserve zat, weer op haar eigen plek. Het was Loraine die de score opende na 3 minuten, en direct daarna Joska die een door Richard versierde stip benutte, Synergo had in de tussentijd nog geen doelpoging gedaan. De ODIK trein denderde door tot aan de 22e minuut. De score was inmiddels opgelopen tot 1-8 en een monsteroverwinning leek in de maak. Helaas was dit het moment waarop het scoren stokte. Tot aan de rust wist alleen Joska nog de korf te vinden middels een doorloopbal.

De tweede helft begon direct goed met een aanval met 7 doelpogingen voor ODIK. Helaas zonder treffers, maar het aanvalsspel zag er goed verzorgd uit. Nadat Ard na 10 minuten in de tweede helft de score opende leek de wedstrijd even los te komen. Synergo wist enkele van de spaarzame kansen te benutten en bij ODIK leek Richard goed los te komen. Binnen no-time liep de score op tot 4-13.

Het duurde echter weer enige tijd voor er een score viel te noteren en ondanks het grote speloverwicht werd een échte monsterzege niet geboekt. Positief is weer de hoeveelheid (goede) kansen dat werd gecreerd, en zeker ook de inzet die de gehele wedstrijd hoog zou liggen. Het is jammer dat de 20 goals niet werd bereikt, maar elke week scoren we er tot nu toe een paar meer.

Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd tegen één van de, op papier, mindere ploegen: Telstar A2. Met 2 punten staat Telstar op de 6e plaats in de competitie. Zaak dus om te waken voor onderschatting en de stijgende lijn in ons doelpuntentotaal vast te houden.

Scores ODIK A1: Joska (7), Ard (6), Richard (2), Loraine (1), Janneke (1)