ODIK - Sparta (Zw)

Na het verlies van vorige week had ODIK voor eigen publiek iets recht te zetten. Na een slappe start werden vorige week de punten verspeeld. Tegen Sparta Zwolle zou de ploeg dus vanaf de eerste minuut bij de les moeten zijn. De Barneveldse formatie stond in de eerste helft als een huis.

Bron: Barneveldse Krant

Verdedigend had de ploeg alles onder controle en het vertrouwen binnen de ploeg groeide. Dat kwam onder andere tot uitting in het nemen van verdedigende risico's met in het achterhoofd dat er wel rugdekking zou zijn. Aanvallend liep het in deze fase ook voortvarend. De Barnevelders combineerden naar goede kansen en investeerden in goede aanvallen. De energie en gretigheid die de Barnevelders in hun spel legden werden beloond. Met de rust stond er een degelijke 10-6 voorsprong op het scorebord.
In de tweede helft vlakte de wedstrijd aan ODIK zijde behoorlijk af. De gretigheid leek weg te ebben en de aanvalsopzet werd minder dynamisch. Sparta kreeg meer en meer grip op het spel en kon zo groeien in de wedstrijd. Aanvallend kon de ploeg door de slordigheden aan ODIK-zijde meer en meer tot goede kansen komen. De Zwollenaren kwamen stapje voor stapje dichterbij. Geholpen door het feit dat de Barnevelders in de hele tweede helft slechts drie keer tot scoren kwamen stond er een teleurstellende 13-13 stand op het scorebord aan het einde van de wedstrijd.

Doelpuntenmakers: Luuk van de Kuilen 5x, Gilbert Punt 4x, Regina Mulder 2x, Hugo van Woudenberg, Corné Jonker 1x.