Odik A1 beleeft gemakkelijke middag in Nijkerk

Odik A1 heeft een ruime overwinning geboekt en haalt hiermee de eerste punten in een uitwedstrijd dit seizoen. Sparta A2 bleek geen partij en met de uitslag 4-14 is de A1 eigenlijk nog te mild geweest.

De start was nog wel voor Sparta, door een slordigheidje onder de korf was het direct al 1-0. Joska wist in de eerste Odik aanval echter direct de stand gelijk te trekken en vanaf dat moment bleek al dat de wedstrijd nooit een wedstrijd zou worden. Stefan was zijn tegenstander, met wie hij vaak fysieke duels uitvocht, twee keer te slim af en zorgde zo voor 3-1. De verdediging van Odik overheerste ondertussen, Sparta kwam niet aan aanvallen toe en kwam zelfs amper aan schotkansen toe. Dit gaf de aanval de tijd om goede aanvallen neer te zetten. Er waren dan ook meer dan genoeg kansen, maar de scherpte die verdedigend wel op de mat werd gelegd was er vandaag duidelijk niet in de afronding. In de rust stond het slechts 7-1, maar het aantal gemiste doorloopballen en korte kansen was inmiddels niet meer op twee handen te tellen. Daarnaast was de zuiverheid in het afstandschot ook niet aanwezig.

In de tweede helft duurde het 6 minuten voordat Jochem de score opende. De aanvallen liepen even wat minder en Sparta kon in deze fase iets terugdoen: 8-2. Ard en Janneke wilden wel graag een grote score neerzetten en binnen enkele minuten liepen we verder uit naar 10-2. Het eerste aanvalsvak had in de tweede helft echter veel moeite met scoren en het duurde te lang voor er weer doelpunten vielen. Een kwartier voor tijd mochten Roos en Cees nog invallen, voor Cees betekende dit direct zijn debuut in de A1. De wissels zorgden voor wat meer rust in het aanvalsvak waar Joska en Richard mooi van konden profiteren: 12-2. Manon had een slimme doorloopbal in huis en tekende snel voor de 13-2 waardoor een monsterscore alsnog in de maak leek. Sparta wenste hier echter niet aan mee te werken en met een afstandstreffer kwam de 13-3 op de borden. Joska zorgde met haar 5e treffer voor 14-3, maar het slotakkoord was voor Sparta. Uit een strafworp werd het 14-4, wat gelijk de eindstand was.

Een wedstrijd waarin het al vrij snel duidelijk was dat er een ruime overwinning behaald zou worden. Helaas was de scherpte in de afronding niet voldoende om richting de 20 goals te gaan, maar na de slechte competitiestart toch 2 mooie overwinningen behaald. Volgende week wordt weer een belangrijke wedstrijd, koploper Woudenberg komt op bezoek in Barneveld. Met een doelsaldo van +25 staan zij ongeslagen bovenaan. Voor Odik A1 een zeer belangrijke wedstrijd om bovenin mee te blijven doen. Publiek is zeer welkom bij deze belangrijke wedstrijd, die om 12.30 van start zal gaan.

Doelpuntenmakers Odik A1:
Joska (5), Janneke (2), Stefan (2), Ard (2), Manon (1), Jochem (1), Richard (1)