ODIK A1 houdt punten in eigen huis tegen Victum A2

De A1 heeft zichzelf de doelstelling meegegeven om op het veld voor het kampioenschap te gaan. Vorige week werd echter verloren bij concurrent Spirit A1 en dus was het zaak om in de eerste thuiswedstrijd de punten in eigen huis te houden. Dit zou moeten gebeuren tegen Victum A2, een ploeg die aan de bovenkant van de ranglijst wordt verwacht en met name beschikt over 4 sterke mannen.

ODIK A2 had al het goede voorbeeld gegeven door hun wedstrijd tegen EKCA A1 met 9-7 te winnen. ODIK A1 was scherp en klaar voor de wedstrijd. Helaas dacht de aangewezen scheidsrechter hier anders over, en zo stonden om 14.00 beide ploegen klaar, maar zonder scheids.

In overleg met Victum werd Andries Balke van de camping opgetrommeld om deze wedstrijd in goede banen te begeleiden. Met 35 minuten vertraging kon de wedstrijd daardoor van start. De 1e aanval maakte de afspraak om direct met een lange aanval te beginnen. Joska dacht hier echter anders over, en het 1e schot van de wedstrijd betekende direct 1-0. Ook Victum begon sterk aan de wedstrijd; Ard’s heer had maar weinig ruimte nodig om van afstand de gelijkmaker aan te tekenen.

Dat de Victum mannen zuiver waren van afstand werd vlak daarna weer bevestigd toen de 1-2 op het scorebord verscheen, wederom via een loepzuiver schot. Vanaf dit moment werd afgesproken om de Victum spitsen korter te verdedigen, met ondersteuning het team. Dit bleek een goede zet. Janneke en Jochem brachten ODIK langszij. Victum spartelde nog even tegen tot 3-3, maar tot aan de rust bleek er geen houden aan. Er werd sterk verdedigd, waarbij naast het sterke 1-1 verdedigen ook de scherpte in de rebound en afvallende ballen benoemd mag worden. De aanval zocht geduldig naar de juiste mensen en kansen en langzaam maar zeker liep ODIK A1 uit. Bij het rustsignaal was de voorsprong opgelopen naar 8-3 en kon men dus met een tevreden gevoel aan de thee.

In de rust werden de puntjes op de i gezet en zo begonnen we gemotiveerd aan de 2e helft. Janneke schoot direct van afstand raak, maar helaas werd deze treffer door een overtreding in de paalzone afgekeurd. Dit gaf Victum de gelegenheid om de score in de 2e helft te openen. Heel even leek het de verkeerde kant op te gaan, de aanvallen waren minder zorgvuldig dan in de 1e helft en verdedigend kwamen we onder druk te staan. Joska en Richard braken echter de ban met 2 slimme kansen: 10-4. Vanaf dit moment was de wedstrijd gespeeld en werd de wedstrijd knap uitgespeeld. Om en om werd er gescoord tot aan 13-7, in een fase waarin met name Ard zijn vizier op scherp had staan. In de slotfase kregen de reserves Melissa, Roos, Remco en Richard nog speelminuten door als compleet vak in de aanval te verschijnen. De laatste 5 minuten was de scherpte echter ver te zoeken, waardoor Victum nog 2 treffers mocht noteren. Bij 13-9 floot ‘campingscheidsrechter’ Balke voor de laatste maal en kon ODIK terugkijken op een goede eerste thuiswedstrijd met een mooie teamprestatie. Al snel werd duidelijk waar de kansen lagen tegen Victum, waardoor met name Ard en Joska tot scoren konden komen. Complimenten aan de ploeg voor het keer op keer goed neerzetten van de aanvallen!

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Sparta A2, die dit weekend de punten in eigen huis wisten te houden. Wederom een belangrijke wedstrijd om de aansluiting met koplopers Spirit en Woudenberg te behouden.

Tot slot complimenten aan de scheidsrechter. Zoals vermeld werd hij last minute van de camping geplukt om in de hitte een wedstrijd te fluiten. Dit deed hij meer dan prima, en zonder hem had deze wedstrijd niet door kunnen gaan: bedankt!

Doelpuntenmakers ODIK A1:
Ard (5), Joska (4), Janneke (2), Richard (1) en Jochem (1)