Odik A1 kent valse start en laat de punten aan concurrent Spirit A1

Odik A1 heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in de eerste competitie wedstrijd direct tegen een 14-11 nederlaag aan te lopen. Kansen waren er meer dan genoeg, en het veldspel zag er vaak prima uit. Helaas kon dit niet worden verzilverd in doelpunten en zo kent Odik A1 dit seizoen dus een valse start
 We startten vandaag met Janneke, Joska, Ard en Arjan in de eerste aanval. Manon, Loraine, Richard en Jochem begonnen in de verdediging. De eerste aanval van Odik A1 dit seizoen leverde direct een stip op, welke door Janneke werd benut. Stippen viel er in de beginfase sowieso veel te noteren. Via nog eens 3 stippen was de stand binnen 5 minuten al 2-2 en leek een doelpuntrijke wedstrijd in de maak. Odik A1 was de bovenliggende partij, Spirit A1 de iets slimmere en beter afrondende partij. Bij de 2-3 van Joska en de 3-4 van Jochem stond Odik nog aan de goede kant van de score. Vanaf daar nam Spirit het initiatief over en liepen ze uit naar 7-5. Joska, die zich aanvallend de eerste helft goed liet zien, wist met een doorloopbal en een afstandstreffer nog wel gelijk te maken, maar onoplettendheid en gebrek aan concentratie in de verdediging bezorgden Spirit binnen 2 minuten tijd een korte kans en een doorloopbal, waar zij in tegenstelling tot Odik A1 wel raad mee wisten. Ruststand 9-7.

In de rust een donderspeech, want verdedigend werden de kansen veel te gemakkelijk weggegeven. Aanvallend werd meer dan voldoende gecreëerd, maar liet de afronding te wensen over. Scherpte was het devies in de 2e helft.

Ard wist hier wel raad mee en direct in de 2e helft scoorde hij de aansluitingstreffer. Odik had weer een speloverwicht, maar kon een korte kans voor Spirit niet voorkomen: 10-8. Direct daarna wist Jochem met een mooi schotje de aansluiting weer te vinden, maar tot de gelijkmaker zou het helaas nooit komen. Spirit A1 ging steeds langere aanvallen draaien en dwong Odik verdedigend tot moeilijke kansen. Stefan en Roos viel nog in voor Arjan en Janneke, maar ook zij konden de wedstrijd niet keren. Met name Stefan en Richard hadden in de 2e helft pech in de afronding en langzaam verloor Odik het geloof in een overwinning. Spirit liep ietwat geflatteerd uit naar 14-10, maar het slotakkoord was voor Ard die de stand met zijn 3e treffer een iets draaglijker aanzien gaf: 14-11.

Een valse start dus voor Odik A1, die zichzelf op het veld de doelstelling heeft opgelegd om kampioen te worden. Het vertoonde spel biedt echter hoop, de ploeg heeft al mooie stappen gemaakt sinds het begin van de voorbereiding. Volgende week wacht de eerste thuiswedstrijd tegen Victum A2, die hun eerste wedstrijd met 13-10 wisten te winnen. Direct belangrijk dus voor Odik om de aansluiting te behouden.

Doelpuntenmakers Odik A1
Ard (3), Joska (3), Jochem (2), Arjan (1), Richard (1) en Janneke (1)