Kampioenenparade in de volle oktoberzon

Hoe bestaat het; midden oktober en het is zweten geblazen voor de spelers die onder een staalblauwe hemel en een brandende zon hun wedstrijden spelen! Maar je hoort niemand mopperen, want voor het zelfde geld tref je een gure wind, regen of natte sneeuw.

En voor de feestvarkens die mochten deelnemen aan de kampioenenparade was het natuurlijk helemaal top!
Door een haag van spelers en onder luid applaus van het toegestroomde publiek betraden de F1, E1, E2, B1, C1, C2 en A2 het veld om hun herfst-titel te vieren.
Een overzicht daarvan is hier te zien.

Voor ODIK 1 en 2 stond een regio-derby op het programma; Telstar uit Hoevelaken maakte zijn opwachting.

Voor ODIK 2 was dit de ultime kans om de eerste winst van dit seizoen te boeken, want Telstar had hetzelfde magere resultaat als ODIK; één punt uit 5 wedstrijden.
Kasper had zijn ploeg aangesproken op focus, inzet en strijdlust.
Alleen met 100% van deze ingrediënten was er een mogelijkheid om het tij te keren en punten binnen te halen.

En het strijdplan werkte; Telstar werd geen milimeter ruimte gegund en ondanks een laag schotpercentage bleef ODIK steeds aan de goede kant van de score.
De ruststand van 7-5 gaf bepaald nog geen zekerheid, maar in de tweede helft wist ODIK goed overeind te blijven en de voorsprong uit te bouwen.
De teller bleef steken op 16-11, waarmee de volle buit binnen was, tot grote vreugde van spelers en coach.
Eindelijk kon er weer eens een overwinnings-selfie worden gemaakt!
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

Bij ODIK 1 verliep de wedstrijd ongeveer volgens hetzelfde patroon.
Wel was er een valse start doordat Ivo onderweg naar Barneveld bij een kettingbotsing was betrokken en daardoor ontbrak aan het begin van de wedstrijd.
Gelukkig heeft hij geen letsel opgelopen, al zal zijn auto vermoedelijk total loss worden verklaard.
In zijn plaats startte Jordi en die deed dat ronduit voortreffelijk.
Hij had al een halve wedstrijd bij ODIK 2 in de benen, maar dat was absoluut niet te merken.

Ook Luuk ontbrak door een langslepende blessure en werd vervangen door de inmiddels geroutineerde Jasper.

Lange tijd ging de strijd gelijk op; 7 minuten voor rust stond het 7-7.
Maar in de resterende minuten sloeg ODIK een gaatje; 9-7

Na een kwartier in de tweede helft was het verschil nog steeds 2 punten; 12-10.
Cees wist een toegekende strafworp te verzilveren en toen Lysanne kort daarna nummer 14 binnen schoot, bleek dat het breekpunt te zijn.
Telstar was kapot gespeeld en ODIK kon de wedstrijd uitspelen.

De inmiddels aangekomen Ivo was gelukkig inzetbaar en tekende voor nummer 15.
Na 2 x 30 minuten gaf het scorebord een 18-12 eindstand aan.

Het album met de wedstrijdbeelden kan je hier vinden.

Voorafgaand aan deze wedstrijden deed ODIK A1 een dappere poging om punten te pakken tegen Antilopen A1, maar helaas slaagde de ploeg van Albert en Anke daarin niet.
Wel wist het van een 0-4 achterstand knap terug te komen naar een ruststand van 4-5, maar in de tweede helft werd ODIK weggespeeld.
De lang geblesseerde Pieter werd vervangen door Youri en later door Arjan, beiden uit de A2.
Op de 7-15 eindstand viel eerlijk gezegd niets af te dingen, het kwaliteitverschil was gewoon te groot.

Een aantal wedstrijdfoto's is hier te zien.