ODIK blijft ongeslagen na kleine zege

[BARNEVELD] Even dreigde Noviomagum een einde te maken aan de ongeslagen reeks van ODIK, maar de Barnevelders pakten uiteindelijk 'gewoon' de winst. Anke Hopman schoot een halve minuut voor tijd de winnende binnen: 21-20.
Bij het ter perse gaan van de krant is ODIK al 499 dagen zonder nederlaag. Vorig seizoen won het vernieuwde en zeer ervaren ODIK - zonder al te veel uitdaging - zelfs al haar wedstrijden. In de eerste vijf duels van dit seizoen liet het slechts twee punten door twee gelijke spelen liggen.
Die puntendelingen zorgen ervoor dat tegenstanders kansen zien om een einde te maken aan de ongeslagen reeks. Dat merkt ODIK-coach Hugo van Woudenberg ook: ,,Tegenstanders ruiken bloed. Zelf zijn we niet zo met onze ongeslagen status bezig, ook al beseffen we wel dat een unieke reeks neerzetten. Maar iedere tegenstander wil de eerste zijn die dit ODIK verslagen heeft.''
,,Dat maakt het pittig, omdat iedere tegenstander met het mes tussen de tanden tegen ons speelt'', vervolgt Van Woudenberg. ,,Maar het is veel leuker dan vorig seizoen, waarin het te vaak te makkelijk ging.''

[REEKS] Zaterdag was er lange tijd geen sprake van dat er een einde zou komen aan de ongeslagen reeks van 32 wedstrijden. ODIK was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en ging met een comfortabele 13-9 voorsprong rusten.
,,We consolideerden de voorsprong na rust, maar we misten te veel grote kansen. We hadden de wedstrijd toen al moeten doodmaken'', stelt de Barneveldse hoofdtrainer. ,,Dat deden we niet en opeens schoot Noviomagum een hoog percentage raak.'' De Nijmegenaren stonden acht minuten voor tijd opeens met 17-19 voor.

Van Woudenberg bracht met enkele wissels meer rust en vastigheid in de ploeg, waardoor ODIK vlak voor tijd erop en erover ging.
[Doelpunten: Ivo Bronts 9, Anke Hopman 4, Gilbert Punt 4, Cees Snoei 2, Lisanne Hagen-Hamstra 1, Luuk van de Kuilen 1.]