A3 weerlegt vooroordelen damesteams

Onze A3, een damesteam, doet het verrassend goed onder leiding van de gedreven trainer-coach Henk van Woudenberg. Na drie wedstrijden staan ze zelfs aan kop in hun poule, en houden dus Wageningen, Telstar en SKF onder zich.

Er wordt nogal eens geringschattend gedaan over een damesteam, maar dat is volstrekt ten onrechte.
Er wordt immers precies zo gespeeld als bij de gemengde teams, alleen worden de heren-fucties door dames vervuld.
En dat maakt het spelletje zelfs extra gecompliceerd, omdat ook hier dames en heren elkaar niet mogen hinderen of verdedigen.

Onze A3 heeft de gevolgen van het slechte imago van een damesteam indringend ervaren; 2 speelsters haakten om die reden vlak voor de start van de competitie af, waardoor het team met slechts 7 speelsters overbleef.
Dat betekent dat iedere wedstrijd speelsters uit andere teams moeten worden "ingehuurd" om een compleet team in het veld te brengen.

Opvallend is de prima sfeer in het team, het spelplezier straalt er gewoon vanaf. Gelukkig maar, want dat maakt het voor spelers van andere teams best aantrekkelijk om eens een wedstrijd mee te ballen in dit team. Dat mogen trouwens ook heren zijn.

Op 29 september kwam SKF A4 op bezoek.
De vaste kern van ODIK A3; Wendy, Naomi, Naema, Thirza, Julia, Jette en Emma werd aangevuld met de B-dames Sarah en Rianne.
Tot 5-5 ging de strijd gelijk op, waarna ODIK een behoorlijke voorsprong wist te nemen.
Maar SKF, spelend met 7 dames en 1 heer, kwam sterk terug en een gelijkspel hing in de lucht.
Gelukkig herstelde ODIK zich in de slotminuten, waardoor een verdiende 12-10 winst kon worden bijgeschreven.

Wat beelden van de wedstrijd zijn hier te zien.