Veluwecup 2018 toont oppermachtig ODIK 1

In de aanloop naar de competitie hebben ODIK 1 en 2 een drietal wedstrijden gespeeld op de door Sparta Nijkerk georganiseerde "Veluwecup 2018". Ook KV Apeldoorn en KVZ namen hieraan deel.

ODIK 2 leek rechtstreeks op de toernooiwinst af te stevenen nadat KV Apeldoorn en KVZ met ruime cijfers waren verslagen, terwijl concurrent Sparta daar met de hakken over de sloot van wist te winnen.
Dat rechtvaardigde de verwachting dat ODIK in de slotwedstrijd ook Sparta aan de kant zou schuiven.
Dat pakte echter totaal anders uit.

In de beginfase werd de ploeg van Kasper overrompeld door 3 snelle goals van Sparta en ODIK raakte daardoor behoorlijk de kluts kwijt.
Waar in de voorgaande wedstrijden het visier van met name Maarten Ike en Jochem Houwman haarscherp stond, bleeft het rendement van de aanvallende akties nu onder de maat.
Aan de inzet en strijdlust ontbrak het niet, maar de afronding haperde pijnlijk.
Sparta kreeg daarentegen vleugels en boekte uiteindelijk een dikke 21-15 zege.

ODIK 1 maakte op alle fronten grote indruk.
Op dinsdagavond werd KV Apeldoorn met ruime cijfers van de mat geveegd en op donderdag trof KVZ hetzelfde lot.
Vooral Ivo Bronst was van een buitencategorie. Verdedigend nauwelijks te passeren en aanvallend met een bizar hoog scoringspercentage.

Het slotduel, op zaterdag tegen gastheer Sparta, was een genot om te zien.
De klasse droop er bij ODIK van af. Het collectief stond als een huis en ook individueel waren er legio hoogstandjes te bewonderen.
Cees, terug van een enkelblessure, speelde de sterren van de hemel, Luuk strooide met prachtige passes en op Ivo en Gilbert stond weer eens geen maat; wat een toppers! Ook invaller Jasper steeg boven zichzelf uit en speelde een puike partij.

Bij de dames was het evenzeer genieten; Lysanne speelde uitstekend en zonder schroom tegen haar voormalige ploegmaatjes, Else wist de gevaarlijke topschutter Marieke van de Kraats volledig lam te leggen, Anke maakte indruk met haar inzet en effectiviteit en ook Willianne en Lydia speelden zo sterk dat het voor Hugo eigenlijk ondoenlijk wordt om een keus te maken uit deze 5 topdames.

De wedstrijd eindigde in een volledig terechte 27-11 overwinning voor ODIK, dat daardoor de toernooiprijs in ontvangst mocht nemen.
Al met al lijkt ODIK klaar voor de competitie in de 1e klasse, die op 8 september van start gaat.
De wedstrijdbeelden van zaterdag zijn in een album gezet van ODIK 1 en ODIK 2.