DWS 1 - ODIK 1

Aan de wedstrijd DWS 1 - ODIK 1, gespeeld op 28 april, hoeven niet veel woorden gewijd te worden. Het was over het algemeen namelijk niet spannend, leuk of hoogstaand, maar voornamelijk een verplicht nummer.

Tot een stand van 5-5 hielden beide ploegen elkaar nog goed in evenwicht, maar daarna sloeg ODIK een gat dat niet meer gedicht kon worden door de super-gemotiveerde en keihard werkende Kootwijkerbroekers.
Halverwege de wedstrijd wisten Bas Lagerweij en de zijnen de schade nog te beperken tot 8 - 12, maar in de tweede helft liep het verschil op naar de 10 doelpunten om te eindigen met een afgetekende 15 - 26.

Aan ODIK zijde werd de verhinderde Ivo prima vervangen door Jasper.
Ook aan toppertje Brandien werd nog wat speeltijd gegund en tegen het eind van de wedstrijd maakte ook de boomlange sympatieke ex-DWS'er Albert nog zijn opwachting.
Dat werd geen onverdeeld succes want zijn eerste aktie, een schot van zo'n 10 meter afstand, eindigde ongeveer in de berm van de Veluweweg.
En nadat Anke bij een doorbraak in de tang was genomen en ODIK een strafworp kreeg toegewezen, werd die door aanvoerder Luuk op het bordje van Albert gelegd. Het werd snel duidelijk waarom hij dat eigenlijk niet wilde; hij raakte de mand maar daar bleef het bij.

Nou ja, zo was er toch nog een beetje reuring tijdens deze overigens nogal saaie wedstrijd.
Cees en Gilbert zorgden nog voor een applaus-momentje met respectievelijk een fraaie lay-up en een zwevende doorloopbal, maar qua spektakel hield het daar wel zo'n beetje mee op.

En zo staat de sterrenploeg van Hugo na 11 wedstrijden met 22 punten soeverein en onaantastbaar op de eerste plek van de 2e klasse E, met een excelent doelsaldo van +116.
ZKC volgt op 4 punten afstand en een doelosaldo van +32, dus binnenkort kan de kampioensvlag op het Oosterboscomplex weer worden gehesen!!

Wedstrijdfoto's zijn hier te zien.