Jong geleerd ....

Een bekend spreekwoord zegt: "Jong geleerd is oud gedaan". Hopelijk geldt dat ook voor onze kleinste deelnemers aan de korfbalcompetitie, de F-jeugd.

 

Onder leiding van Marjan en Linda heeft de groep van 6- en 7 jarigen al grote sprongen gemaakt in slechts een paar maanden tijd.
Vrijlopen, overspelen, schieten, verdedigen, het gaat ze iedere week beter af.
Zelfs serieuze pogingen tot een doorloopbal worden al ondernomen!

Afgelopen zaterdag speelde de F2 tegen Spirit F3.
Het was weer een genot om naar te kijken! De piepkleine Joy, de tweeling Mirthe en Jonneke, de stille kracht Joas en de stoere banjers Huub en Lars deden hun uiterste best en legden onder aanvuring van hun coaches een leuke wedstrijd op de mat.

De doelpunten vielen als rijpe appelen en bij het 3e kwart was en stand van 11-4 bereikt. Veilig genoeg om voor het laatste kwart Huub en Joas af te staan aan de F1, dat spelers tekort had. Hoewel... Spirit kreeg de geest en scoorde 5 goals op rij! Maar vlak voor tijd werd de 12-9 gescoord en de buit was binnen.

Vooral één van de tweeling was goed op schot. Wie het was weet ik echt niet, want Mirthe en Jonneke zijn het prototype van een een-eiïge tweeling. Absoluut niet uit elkaar te houden, zelfs het blauwe elastiekje in de blonde paardenstaarten was identiek! 

Later wees Linda op een subtiel verschil; Jonneke heeft zwarte veters in haar sportschoenen en Mirthe heeft gele.
Oké, dan moet het Mirthe zijn geweest...

Hoe dan ook, ODIK heeft iets om trots op te zijn, want de ontwikkeling van dit groepje is best spectaculair te noemen.

Eén ding zit me al heel lang dwars bij het 4-korfbal bij de F'jes; er mag verdedigd geschoten worden. En dat betekent dat een beetje lengteverschil tussen aanvaller en verdediger al een wereld van verschil maakt.
Vaak zie je een verdediger bovenop zijn tegenstander staan, uitgestrekt en op z'n tenen om een schot te voorkomen, maar met een soort ingooi uit de nek kan je ook op de korf schieten, wat de verdediger ook probeert.

Nee, KNKV, dit experiment is een hopeloze mislukking!
Maar de Bond is onvermurwbaar. Men vindt dat verdedigen uit de tijd is en meer naar "hinderen" toe moet.
Jammer, want het verstiert een hoop korfbalplezier van de kleinsten en wat ze nu leren moeten ze later weer afleren, als verdedigd schieten, vanaf de D, weer niet is toegestaan!

Een sfeerimpressie van de wedstrijd is hier te zien. Althans dat hoop ik, want ik krijg de laatste dagen een foutmelding bij het openen van het album; page not found.

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen