ODIK 1 maakt het vooral zichzelf lastig tegen Ados

Na een weekje rust, in verband met de zaalfinale, werd op 14 april de tweede ronde van de veldcompetitie 2018 gespeeld. Voor het eerst op het fraaie, compleet gerenoveerde Oosterbos-veld, waar maar liefst 5 wedstrijden tegelijk op het splinternieuwe kunstgras kunnen worden gespeeeld.

ODIK 2 kon er nog een weekje rust aan vastknopen, want de tegenstanders hadden afgezegd.

ODIK 1 moest het opnemen tegen Ados uit Hoorn, dat een bescheiden 6e plek inneemt in de 2e klasse E.
ODIK is dit niveau volkomen ontgroeid, maar de serie zal toch echt moeten worden afgemaakt.

Degenen die dachten dat het een eenvoudige walk-over zou worden kwamen, met name in de eerste helft, bedrogen uit.
ODIK startte volstrekt ongeconcentreerd, mogelijk als gevolg van onderschatting van Ados, en zwabberde nogal structuurloos over het veld.
Ados daarentegen speelde met het mes tussen de tanden. Niet goed, maar wel super gemotiveerd en heel fysiek.

Vooral Ivo kreeg te maken met beukende tegenstander van de categorie houthakker. De scheidsrechter vond het amper nodig om daar tegen op te treden, waardoor de wedstrijd niet echt een vriendelijk karakter kreeg.

Voor het publiek was er in de eeste helft weinig te genieten.
Zoals gezegd, de concentratie was ver te zoeken en het wemelde van de plaats-, vang- en schotfouten. Tel daarbij op het weinig heldhaftige achterverdedigen van Ados en je snapt dat het niet echt smullen was.
ODIK wilde wel, maar het lukte maar niet om de draad goed op te pakken.
Ados kon daardoor tot de rust nog aardig bijblijven; 13-9

Kennelijk hebben de spelers en coach elkaar tijdens de rust eens diep in de ogen gekeken, want in de tweede helft keerde de gretigheid terug, de scherpte en het plezier waren er weer en Ados werd eindelijk stevig bij de strot gevat.
De mannen achter het (nu nog hand-bediende) scorebord kregen het steeds drukker en ODIK liep ver weg van de ploeg uit Hoorn, die volhardde overigens in het lafjes achterverdedigen.

De wat zieke Anke werd vervangen door een weer prima presterende Brandien en ook Ard en Manon kregen nog wat speeltijd.
Bij 29-17 vond de scheids het welletjes, waardoor ODIK met 18 uit 9 en een doelsaldo van +96 (!!) full speed op weg is naar het kampioenschap.
De wedstrijd is hier in samenvatting te zien.