ODIK D1 grijpt net naast de titel

Gedurende de hele zaalcompetitie draait het in poule 030 van de D-pupillen om ODIK D1 en Telstar D2. De andere 5 teams volgen op eerbiedige afstand van deze twee kemphanen.
Op zaterdag 10 maart stond de kraker tussen deze nummers 1 en 2 van de ranglijst op het programma.

Het zou voor het team van Jan Willem en Bart een enorme klus worden, want ODIK had 20 punten uit 11 wedstrijden en Telstar had er ook 20 maar dan uit 10 wedstrijden.
Bij winst zou ODIK D1 dus op 22 punten komen, maar Telstar zou dat volgende week tegen Eemvogels ook kunnen halen.
Wel is het doelsaldo van ODIK ruim 10 punten hoger, dus bij winst zou het kampioenschap een feit zijn.

Het bleek al snel dat beide ploegen volstrekt aan elkaar gewaagd waren.
Alleen qua coaching was ODIK de mindere, want Telstar stond met maar liefst 4 (!!) coaches langs de lijn, waarbij ODIK het met "slechts" 2 moest stellen. Je kan je voorstellen dat de spelers door het oorverdovende lawaai dat al die coaches produceerden een gehoorbeschadiging hadden kunnen oplopen!

Bij rust stond ODIK met 4-3 vóór.
In de tweede helft was nog steeds sprake van een gelijk opgaande strijd.
De tactiek van "alle ballen op Niels" leek goed uit te pakken, want deze schutter bewees zijn waarde door een handvol doelpunten.
Alleen op het allerlaatst werden de zenuwen hem te machtig, want hij miste een strafworp bij een 6-7 achterstand, waardoor de ploeg uit Hoevelaken toch nog met de eer, de taart, de bloemen en de medailles ging strijken.
Jammer voor ODIK D1, maar toch hebben ze een top-prestatie geleverd en ze kunnen met opgeheven hoofd de zaalcompetitie achter zich laten!
Een fotoreportage van deze boeiende wedstrijd kan je hier zien.