ODIK 2 levert unieke prestatie

Doorgaans speelt ODIK 2 in het "voorprogramma" van ODIK 1, maar op 17 februari was dat even anders! Zowel qua belang, spanning, beleving en publieke belangstelling draaide vandaan alles om het team van trainer-coach Kasper.

ODIK 2 stond vóór deze wedstrijd samen met Dindoa met 18 punten uit 12 wedstrijden aan kop van de reserve 1e klasse D.
En uitgerekend deze naaste concurrent kwam vandaag naar de Veluwehal in een ultieme poging om ODIK van het kampioenschap af te houden.

Bij winst zou ODIK de vlag kunnen uitsteken, want er is hierna nog 1 ronde te spelen. En bij verlies van ODIK volgende week telt het onderling resultaat met Dindoa.
In Ermelo had ODIK al met 21-23 gewonnen, dus nu nogmaals de punten pakken zou goed genoeg zijn voor het kampioenschap.

Het werd bepaald geen "appeltje eitje", want zoals te begrijpen valt, stond de wedstrijd strak van de spanning.
Niet alleen vanwege het glorende kampioenschap maar vooral omdat het de tweede wedstrijd was na het rampzalige ongeluk van teamgenoot Richard Punt. Vorige week werd nog van DOS Kampen verloren doordat veel spelers hun hoofd er niet bij konden houden.
Bij zijn teamleden is dat dramatische incident ingeslagen als een bom en het was maar zeer de vraag of de spelers hiermee nu wel zouden kunnen omgaan.

Anderzijds hoorde je de opvatting dat het "maar een korfbalwedstrijd" is en dus qua betekenis van ze lang-zal-ze-leven niet in de buurt van het welzijn van Richard kan komen.

Hoe dan ook, van beide kanten was het geen beste wedstrijd.
De ruststand van 4-5 voor Dindoa spreekt boekdelen.
Ard van der Pols was in z'n eentje verantwoordelijk voor alle doelpunten, inclusief het eerste doelpunt van de 2e helft!

Met horten en stoten kwamen de kemphanen na rust op 9-9, toen was er nog een kwartiertje te spelen.
Met nog 8 minuten op de klok was er nog steeds een wankel evenwicht van 11-11.
Maarten en Janneke sloegen een klein gaatje naar 13-11 en die voorsprong moest nog 5 minuten vast gehouden zien te worden.
Dindoa scoorde de aansluitingstreffer waarna Ard (wéér hij!) de 14-12 er in schoot met nog 4 minuten te gaan.

De buit is binnen, zou je zeggen. Maar niks daarvan, Dindoa kwam met nog 1 minuutje te spelen langszij!
De remise kwam in zicht, maar kort voor tijd werd de 15-14 gescoord en in de slotseconde stond Ard opnieuw op en knalde de winnende 15-14 erin.

Vrijwel direct daarna floot scheidsrechter John Puhl voor het einde van de wedstrijd en ontplofte de goed gevulde Veluwehal zowat.
Alle emotie kwam er uit, spelers en coach hingen bij elkaar om de nek huilend en lachend door de ontlading van de opgekropte spanning.
Ze hadden het ondanks alles geflikt!

Voor zover we kunnen nagaan is het voor het eerste in de geschiedenis van ODIK dat het 1e en 2e team samen promoveren naar de Overgangsklasse.
Een top-prestatie die, zeker gelet op de omstandigheden, een groot compliment waard is!

Ook Richard werd bij het behaalde kampioenschap betrokken, want de kampioensfoto werd genomen onder het levensgrote spandoek van dit zwaar getroffen teamlid.
Daarmee werd het sportieve succes gerelativeerd en weer een beetje in perspectief gezet; er zijn véél belangrijker dingen in het leven!

De foto's van dit enerverende evenement zijn hier te zien.

Toen het stof was gedaald, de rook was opgetrokken, de confettie was opgeveegd en een groot deel van het publiek de zaal had verlaten om een luchtje te scheppen, stond er nog een wedstrijd op het programma.

ODIK 1 moest proberen om de ongeslagen status te handhaven in, zoals de speaker het noemde, "een wedstrijd om des keizers baard".
Het kampioenschap was immers al binnen en het ongeval van Richard deed iedereen beseffen dat sportprestaties volkomen ondergeschikt zijn aan gezondheid en welzijn.

Albert speelde op de plaats van Gilbert en dat was een hele opgave.
Reboundend ging het moeiteloos, maar verdedigend en aanvallend is het maar weinigen gegeven om in de schaduw van Gilbert te komen.

Het werd geen sprankelende wedstrijd, maar ODIK is niet in de problemen geweest, al kwam tegensstander Rigtersbleek zo'n acht minuten voor tijd met 23-21 nog gevaarlijk dichtbij.
Maar in de eindsprint bleek de overmacht van ODIK en de wedstrijd werd overtuigend met 31-26 binnengehaald.
De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.