ODIK 1 - Telstar 1

Op zaterdag 13 januari 2018 trad ODIK 1 aan tegen Telstar 1 uit Hoevelaken. Twee maanden geleden werd de uitwedstrijd nog met zeer ruime cijfers door ODIK gewonnen, dus de verwachtingen waren hoog gespannen.

Een tegenvaller was het feit dat Willianne met een fikse knieblessure tot een plek op de tribune was veroordeeld.
Gelukkig heeft Manon inmiddels zo veel ervaring opgedaan in de hoofdmacht, dat zij schijnbaar moeiteloos op dit hoge niveau kan meedraaien.

Maar er was ook een meevaller; Ivo was na zijn rugblessure weer fit genoeg om in de basis te starten.
Wel vette pech voor Jasper, want hij was door zijn reeks speelbeurten bij ODIK 1 nog niet gerechtigd om in ODIK 2 te spelen en hij zat daardoor wat sipjes op de reservebank te koekeloeren.

De start van de wedstrijd was flitsend; binnen een paar minuten zetten Luuk en Ivo ODIK op een 4-0 voorsprong. De toon was gezet.
Telstar kon met enige moeite nog wel in het spoor van ODIK blijven, maar zag geen kans om een serieuze bedreiging te vormen voor het ontketende rood-witte leger.

Bij de rust stond de teller op 17-8.
In de pauze mocht het Team van de Week, de D2, laten zien dat ze al een aardig balletje kunnen schieten.

Toch was de ruime voorsprong voor ODIK geen reden om zelfs maar een beetje gas terug te nemen.
In de tweede helft deed de ploeg van Hugo er zelfs nog een schepje bovenop en speelde Telstar bij tijd en wijle finaal de zaal uit.

Ongeveer 5 minuten voor tijd wist de ontembare Ivo de nummer 30 te scoren en de eindstand werd bepaald op 33-20.

Na 8 wedstrijden heeft ODIK de maximale score van 16 punten te pakken en heeft een doelsaldo van maar liefts +65!
Op eerbiedige afstand volgt Mia, met 12 uit 8.
Opvallend in deze poule is het herstel van Spirit. Door de 28-24 winst op NKC staat de ploeg uit Voorthuizen nu met 9 uit 8 op een (met Noviomagum gedeelde) 3e plek.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.