Foto-reportage van 6 januari

Op de eerste speeldag van 2018 was het een drukte van belang in de Veluwehal. Van enkele onderdelen daarvan is een beeldverslag gemaakt.

De B1 speelde tegen het laag geplaatste SEV.
Het team van Ard en Jasper had weinig moeite met de withemden uit Zelhem. Het ging zelfs allemaal zó makkelijk dat iedereen een beetje indutte.
Spannen of boeiend werd het daardoor geen moment.
Stapje voor stapje liep ODIK B1 weg bij zijn tegenstander en had na een uurtje een overduidelijke 15-3 overwinning in de tas.
ODIK B1 staat nu 2e, kort achter Atalante/Steeds Hooger.
Een aantal foto's  is hier te zien.

Daarna kwam de A1 in aktie tegen koploper DVO A2.
Het team van Marco en Janneke presteert boven verwachting goed in de 1e klasse C.
Ze zijn in een felle strijd om de tweede plek gewikkeld met Woudenberg A1. Dus punten pakken tegen DVO was voor die tweestrijd heel belangrijk, maar daar werd niet echt rekening mee gehouden.
Ten onrechte, want ODIK A1 deed op geen enkel onderdeel onder voor de koploper.
Voortdurend stonden de Barnevelders aan de goede kant van de streep en moest DVO in de achtervolging.
Bij rust stond een 11-9 stand op het scorebord.
In de tweede helft kon ODIK die goede lijn doortrekken en dwong DVO om alle zeilen bij te zetten om bij te blijven.
Maar ODIK gaf geen krimp en speelde zich naar een dik verdiende 22-20 overwinning.
Omdat ook Woudenberg won, staat ODIK nog steeds op een keurige gedeelde 2e plek.
Wedstrijdfoto's zijn hier te zien.

Om 17.10 uur was het tijd voor ODIK 2 tegen Sparta 2. Een heuse streekderby dus!
Het team van Kasper verbaast vriend en vijand in de zware Reserve 1e klasse D. Tot nu toe werden alle tegenstanders aan de zegekar gebonden en ook vandaag was het vaste voornemen om de punten in eigen huis te houden. Daarmee zou het gaatje van 4 punten ten opzichte van naaste concurrent Dindoa behouden kunnen worden.
Alhoewel ODIK 2 nog steeds niet kan beschikken over Jasper (ODIK 1) en Jochem (blessure), kan het een basisteam op de been brengen waar je je vingers bij aflikt.
Bovendien is Richard hersteld van zijn blessure, is Anneloes terug in het land en kan Ivo weer minuten maken om wedstrijdfit voor ODIK 1 te worden. Keuze te over dus.
En daar kwam Sparta 2 al snel achter, want ODIK heerste op alle fronten.
Uiteindelijk bleef de teller steken op 26-11 en dat is zeker geen vertekend beeld van de werkelijke krachtsverhoudingen.
Chapeau, ODIK 2, jullie doen het uitstekend en het is een genot om naar jullie wedstrijden te kijken!
Wat plaatjes van de wedstrijd zijn hier te zien.

Ten slotte kwam ons vlaggenschip in aktie, dit keer tegen NKC'51.
De spelers werden deze avond begeleid door de pupillen van de F1, 2 en 3. Velen hebben geen idee wat voor een impact het op deze jongste spelertjes heeft om hand in hand met de spelers van de seniorenselectie het veld op te lopen. Ze zijn zo zenuwachtig als wat, maar ze vinden het spannend en super-leuk!
ODIK had onverwacht veel moeite om zijn tegenstander uit Nijverdal te bespelen.
NKC nam brutaal de leiding en dwong ODIK dus in de achtervolging.
Dat lukte wel, in die zin dat ODIK maximaal 2 punten achter kwam en de schade steeds weer wist te herstellen.

In de rust werd de opbrengst van de Speculaasaktie bekend gemaakt, die was maar liefst € 6.425,-!!
De beste verkopers uit de voorverkoop waren Thom en Luuk van Veldhuizen en Renske van Ede. Bij de huis-aan-huis verkoop waren dat Esther de Vries, Gijs Jan Snoei en Tim van den Brink. Zij werden met een prijsje en applaus van de tribune geëerd.

In de tweede helft kwam de klasse van ODIK beter uit de verf en nam de ploeg van Hugo steeds meer afstand van het onverminderd knokkende NKC. Het inbrengen van Ivo (grotendeels hersteld van zijn rugklachten) en het in het veld brengen van schutter Ard vormden de nekslag voor de Nijverdallers. In de slotfase werd NKC echt zoek gespeeld en eindigde de wedstrijd met een klinkende 27-21 overwinning.

Als je dit allemaal niet in de zaal hebt kunnen zien, dan kan je een samenvatting in foto's zien van zowel de wedstrijd , van het optreden van het Team van de Week en van de winnaars van de Speculaasaktie.