9 december; ODIK 1 en 2 houden de punten thuis

Op zaterdag 9 december speelden ODIK 1 en 2 thuis in de vertrouwde Veluwehal. Beide ploegen konden na afloop weer 2 punten bijschrijven op hun conto.
ODIK 2 verkeert al weken in bloedvorm en heeft, ondanks de blessure van Jochem en de "verhuur" van Jasper, nog steeds de keuze uit een keur van uitstekende korfballers.
Het is dan ook geen toeval of mazzel dat deze ploeg de lijst aanvoert van de res. 1e klasse D, met 10 uit 5 en een doelsaldo van +37.

Ook in de wedstrijd tegen DOS Kampen was ODIK heer en meester, met name het illustere duo Maarten - Ard was niet te houden en leidde het team van Kasper naar een dik verdiende 21-11 overwinning.

De wedstrijd van ODIK 1 tegen Noviomagum 1 liep zoals de de afgelopen weken gewend zijn; niet flitsend maar degelijk en met een instabiel scoreverloop.

Met name door de onnavolgbare, messcherpe en bloedfanatieke Gilbert was het toch nog regelmatig smullen geblazen in de Veluwehal.

Omdat Ivo nog steeds geplaagd wordt door een slepende rugblessure stond Jasper weer in zijn plaats in het veld en hij deed zijn kwalificatie van super-sub eer aan.
Hij domineerde in de rebound en kon daarmee menig aanval een verlenging geven.

Zonder maar een moment in de problemen te komen balde het achttal van Hugo naar een veilige 13-8 rsutstand.

Met name in de tweede helft stond het visier van topschutter Luuk niet op scherp, waardoor hij maar weinig velddoelpunten wist te maken. In standaardsituaties zoals bij strafworpen en vrije ballen was hij gelukkig wel trefzeker.
Om in dit vak wat meer schotkracht en meer aanvalsvariaties te krijgen, werden Jasper en Ard een aantal keren omgewisseld. Die ingreep had succes, want Ard peerde een aantal keren raak als Novio in de buurt dreigde te komen.

Zoals bij eerdere wedstrijden was de eindsprint weer voor ODIK, waardoor een dikverdiende 27-23 eindstand op het scorebord stond.
De wedstrijdfoto's van ODIK 1 zijn hier te zien.