ODIK 1 en 2 op bezoek bij MIA

ODIK 2 moest starten zonder de geblesseerde Jochem en de aan ODIK 1 uitgeleende Jasper. Een gevoelig verlies, maar ODIK 2 heeft gelukkig voldoende kwaliteit in de gelederen om dat op te vangen.
ODIK 2 bezet de 1e plaats in de res. 1e klasse D met 6 uit 3, maar wordt op de hielen gezeten door Dindoa, dat ook al zijn wedstrijden nog wist te winnen.
Winst tegen Mia 2 was dus een "must" om de koppositie vast te kunnen houden.

Dat lukte zonder al te veel problemen.
Het kwartet Vera, Manon, Richard en Ard zette ODIK op voorsprong en het andere vak, met Rosilde, Malou, Maarten en Jordi deed daar niet voor onder.
Mia kon nog wel redelijk meekomen, maar bij rust had de ploeg van Kasper al een gat van 5 doelpunten geslagen; 6-11.

De tweede helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden.
ODIK heerste op alle fronten en gaf de thuisploeg geen moment zicht op een goed resultaat.
Met een ongekend schot vanaf de middellijn in de laatste seconde van de wedstrijd, gaf Ard het slotaccoord: 13-24.

Na de wedstrijd steeg er gejuich op uit de kantine; het bericht kwam door dat naaste concurrent Dindoa nipt had verloren van ASVD.
Daardoor gaat ODIK 2 nu alleen aan de leiding. Wie weet waar dat toe leidt...

Wedstrijdfoto's van ODIK 2 zijn hier te zien.

Daarna was het de beurt aan ODIK 1.
Ook ons sterrenteam kon niet in zijn sterkste opstelling van start, want Ivo kampt met een vervelende rugblessure.
In zijn plaats speelde super-sub Jasper en hij deed dat ook deze keer ijzersterk, met passie en met verve.

Het eerste deel van de wedstrijd leek erg op die van ODIK 2; ODIK hield zijn opponent goed in bedwang en was op alle fronten net wat beter en scherper dan Mia.
Wel wisten de Amersfoorters goed een gevaarlijke angel uit de Barneveldse aanval te halen door topschutter Luuk met vereende krachten uit te schakelen.
Gelukkig wisten zijn vakgenoten Jasper, Lydia en Anke dat goed te compenseren.

Net als bij het 2e was ook hier de ruststand 6-11.

De tweede helft toonde een nogal grillig verloop.
Mia kreeg meer vat op ODIK en wist ook beter de mand te vinden dan in het eerste bedrijf.
Met nog 10 minuten te gaan was Mia tot één puntje genaderd; 16-17.
Maar de eindsprint werd door de rood-witten gewonnen, waardoor de stand op 18-21 uitwkam.

Ook ODIK 1 gaat nu alleen aan de leiding, met 8 uit 4, gevolgd door Mia met 6 uit 4.

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.