Kampioenenparade bij ODIK - TOP

Op 18 november, voorafgaand aan de eerste zaalwedstrijd van ODIK 1, werden de kampioenen van de afgelopen veldcompetitie gehuldigd.
De D1, E1, C1, B1, B2, Midweek en ODIK 6 waren als eerste in hun poule geëindigd en werden met een kampioenenparade in het zonnetje gezet.

De wedstrijd van ODIK 1 tegen TOP 1 was er een om snel te vergeten.
ODIK was duidelijk sterker dan de gasten uit Vroomshoop, maar dat verschil kwam niet in de score tot uiting. Bij de thuisploeg stond het visier domweg niet steeds op scherp en bij de gasten vielen de meest kromme schoten door de mand.

Pogingen om ruim afstand te nemen van TOP mislukten door het gebrek aan scherpte en daardoor sloop er een zekere verkramping in het spel, met een negatieve spiraal als gevolg.
De reactie van coach Hugo, in de vorm van een groot aantal wissels, was voorspelbaar, maar daardoor werd het er niet beter op.

Als het tussen de oren niet goed zit, staat het op het veld vanzelf ook niet goed.
Dat heeft te maken met spierspanning en oog-hand-coördinatie, elementen die bij een technische sport als korfbal een belangrijke rol spelen.
Dat fenomeen verklaart ook dat tijdens een training tientallen strafworpen feilloos worden genomen en tijdens de wedstrijd hopeloos kan worden gemist.
Bij het darten hebben ze er zelfs een term voor bedacht: darteritus.

Gelukkig kwam ODIK geen moment echt in de problemen, het verschil schommelde tussen de 2 en 6 doelpunten.
In de eindfase van de wedstrijd kwam TOP nog wel dreigend in de buurt maar de eindsprint was voor ODIK, waardoor een verdiende 26-21 op het scorebord stond.

Volgende week is er weer een heuse derby, dan staat de wedstrijd tegen Spirit uit Voorthuizen op het programma. Hopelijk is de tribune dan tot aan de rand gevuld en laat het TOF-vak dan flink van zich horen.
Bart Evers deed zijn uiterste best, maar hij kan het ook niet alleen!!

O ja, neem nog even een kijkje bij de kampioenenparade en bij de wedstrijdfoto's .