Regio-derby voor ODIK 1 en 2

Zo, de eerste zaalwedstrijden van het seizoen 2017-2018 zitten er weer op.
ODIK 1 en 2 hadden direct al een regio-derby, namelijk tegen Telstar uit Hoevelaken.

ODIK 2 beschikt dit seizoen over een keur aan klasbakken en is van plan om hoge ogen te gaan gooien in de res. 1e klasse D.
Punten pakken bij het sterke Telstar 2 zou een belangrijke stap in de goed richting zijn.

Zelfs nu topschutter Jochem Houwman met een blessure aan de kant moest blijven, bleek de in het BAS-zwart gestoken team van coach Kasper Stolk goed in staat om de roodhemden van Telstar onder druk te zetten en te houden.
De uitblinkende Ard en Maarten zorgden ervoor dat het scorebord voortdurend een voorsprong voor ODIK liet zien.

Wel verdampte een voorsprong van 6 punten tot een benauwde 3 punten, maar waar het om gaat is het eindresultaat, en dat mocht er zijn: een 18-21 overwinning!

Daarna was het de beurt aan ODIK 1 tegen Telstar 1.
Saillant detail: ODIK heeft inmiddels oud-Telstar speelster Anke Hopman in de gelederen. Het was aan haar niet te zien dat ze er moeite mee had om haar oude teamgenoten het vuur aan de schenen te leggen, want ze ging er vol voor!
En als Anke er vol voor gaat, berg je dan maar!

Ook ODIK 1 had deze wedstrijd noodgedwongen het rood-witte tenue verruilt voor het zwart van shirtsponsor BAS (Bear and Steaks, voorheen de Babbel, aan het raadhuisplein).

De grote vraag was, of coach Hugo van Woudenberg er in was geslaagd om de twijfels uit de ploeg te krijgen die de afgelopen 2 oefenduels de prestaties van ODIK hadden overheerst.
Met name tijdens de oefenwedstrijd tegen Sparta leek de rolverdeling in beide vakken niet helder en greep niemand het voortouw om de ploeg weer in het juiste spoor te krijgen.

Welnu, die vraag werd snel beantwoord.

ODIK knalde er met volle overtuiging in en greep de Hoevelakers vanaf minuut 1 bij de strot en liet ook nooit meer los.
Nu bleek weer ten volle wat voor een geweldige kwaliteit de ploeg heeft als optimale inzet / vechtlust wordt gekoppeld aan de technische en tactische vaardigheden die het in zich heeft.
Dan krijgt de ploeg iets onoverwinnelijks over zich, wordt het een TEAM in optima forma en speelt het zelfverzekerd, met overtuiging en magistraal.

Luuk en Cees in het ene vak en Gilbert en Ivo in het andere vak wisselen elkaar voortdurend naadloos af in de punt- en rebound positie, terwijl de duo's Anke-Lydia en Willianne-Else met name zorgden voor de spelverdeling en de steun in de paalzone.

Als dat gebeurt met de hoge bewegingssnelheid en het baltempo als tijdens deze wedstrijd, is de ploeg domweg niet te kloppen.
Zek er als Luuk het punt bereikt dat hij gaat strooien met no-look passes, onnavolgbare schijnbewegingen en schoten met dodelijke precisie, dan weet je dat het goed zit.

Sneu voor Telstar dat zij de dupe werden van de dadendrang van ODIK, maar er kan er maar één de beste zijn.
Aan het Hoevelakense publiek lag het zeker niet; een grote groep jonge Telstar supporters liet zich niet van de wijs brengen en probeerde hun ploeg met spreekkoren en gezang op de been te houden.
Het mocht ze niet baten, maar ze dwongen wel respect af met hun onvoorwaardelijke steun.

Het ODIK-publiek, ondersteund door de grote trom, had meer reden tot juichen. Het zag zijn helden soeverein naar een afgetekende 14-31 winst spelen.
Daarmee staat ODIK gelijk al op de eerste plek van de 1e klasse D.
Ook Mia, NKC en Noviomagum wonnen in deze poule hun eerste wedstrijd, maar met een minder overtuigend doelsaldo dan ODIK.

De wedstrijdfoto's zijn als gevolg van het zeer matige zaallicht kwalitatief niet toppie, maar voor een impressie kan je de volgende link gebruiken: ODIK-1 en: ODIK-2