Winst voor ODIK 1 en 2

Op 14 oktober, een prachtige nazomerdag, speelde ODIK 2 tegen Deetos 3, oftewel de nummer 2 tegen de nummer 3 van de Res. 1e klasse D.
ODIK 1 ontving concurrent ZKC '31, dus nummer 1 tegen nummer 2 van de 2e klasse E.

Doorgaans krijg je bij het inschieten al een redelijk goed beeld van de (schot)kracht van de tegenstander en de krachtsverhouding met je eigen ploeg. Wat dat betreft was er voor Kasper alle reden om zich zorgen te maken over de afloop van de wedstrijd van ODIK 2 tegen de ploeg uit Dordrecht.
Met het grootste gemak vlogen de ballen uit alle hoeken door de mand.
Natuurlijk beschikken we met ODIK 2 ook over een ploeg die respect en ontzag afdwingt, maar Deetos zal zich niet zomaar de punten laten afsnoepen.

Dat bleek vooral in het eerste deel van de wedstrijd. Deetos kwam voor, ODIK kwam weer gelijk en dat herhaalde zich tot 3-3.
Wat er daarna precies gebeurde is, in ieder geval voor mij, niet duidelijk.
Dat ODIK door subliem spel met 5-3 voor kwam was nog wel logisch, maar de Dordrechtenaren werden door pure pech overladen. Schoten op de rand, of half in de mand die er weer uit draaiden, alles behalve raak.
Steeds meer akties mislukten en de frustraties namen bij Deetos groteske vormen aan.

ODIK zag het allemaal met tevredenheid aan en zag kans de focus te bewaren, kende geen enkele genade voor de tegenstander en voerde de strijdlust op.
Het gevolg was dat Deetos volledig door ODIK werd overlopen en met 21-7 naar huis werd gestuurd. Wat een sensatie!

Bijkomend pluspunt wat het feit dat Jordi van Kattenbroek na een lange periode van blessureleed weer speelklaar is en in het laatse kwart kon worden ingezet.
Daarmee wordt de concurrentie voor de reboundpositie nog groter dan die al was.

ODIK 2 heeft pech dat ze bij Blauw Wit in de poul zit, een ploeg met veel oud-League spelers, die al zijn wedstrijden met overmacht wint.
Het kampioenschap zit er dus voor de Barnevelders niet in, maar wel de ere-titel "Best of the Rest".
En daar mogen ze best trots op zijn!
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

Daarna was het de beurt aan ODIK 1, dat ook met een directe concurrent te maken kreeg; ZKC'31.
Maar ja, ODIK staat met een van de pure toppers vergeven ploeg fier aan de kop van de 2e klasse, dus waar maak je je druk om. Toch?
Een paar weken geleden liet ik u weten dat de slingers alvast uitgepakt kunnen worden en dat het alleen nog de vraag is wanneer die kunnen worden opgehangen.
Of is dat overmoedig?
Als het aan ZKC ligt wel.

De blauwhemden uit Zaandam waren namelijjk niet naar Barneveld gekomen om zich te laten piepelen en lieten dat merken ook!
ZKC beschikt over een ijzersterke ploeg die, net als ODIK, veel te goed is voor de 2e klasse.

Bij een 0-2 stand kon ODIK met enige moeite het evenwicht herstellen, maar opnieuw nam ZKC afstand.
ODIK moest alles uit de kast halen om niet omver gekegeld te worden.
En zeker als aanvoerder Luuk, toch met afstand de beste speler in onze gelederen, het visier niet op scherp krijgt en faalt bij opgelegde kansen, waaronder strafworpen, dan begint het thuisfront behoorlijk zenuwachtig te worden.

ODIK had duidelijk moeite om onder druk en bij tegenslag de rust en het overzicht bewaren.
De opbouw verliep veel te gehaast en onzorgvuldig en het afmaken van de kansen liet te wensen over.

Bij rust stond een weinig geruststellende 6-6 op het scorebord.
Ook de tweede helft gaf een gelijkopgaande strijd te zien. ODIK zag geen kans om ZKC van zich af te schudden en het was maar goed dat de boel verdedigend goed in elkaar stak.
Daarbij wist vooral Gilbert zich te onderscheiden.

Als Luuk merkt dat de vorm van de dag hem in de steek laat, kiest hij voor een meer steunende rol, waardoor vakgenoot Cees de gelegenheid krijgt om zich in de punt te bewijzen.
Samen met Lydia en Anke lukte hem dat gelukkig behoorlijk.

ODIK wist steeds een kleine voorsprong te behouden, maar echt safe werd het maar niet.
Invalster Brandien scoorde op een belangrijk moment waardoor er weer een beetje lucht ontstond.
Met nog minder dan 10 minuten te spelen was er een voorsprong van 2 goals, maar ZKC wist alsnog de aansluiter te produceren.
De laatste minuten was het billenknijpen geblazen, want ZKC rook bloed en zette alles op alles om minimaal een punt te halen.
Gelukkig was de klok ons goed gezind, want bij de stand 14-13 blies de scheidsrechter voor de laatste keer en was de krappe zege veilig gesteld!

ODIK staat nu 4 punten los van DWS en ZKC en kan dus met een gerust hart de zaal in voor een competitie op een wat hoger niveau, de 1e klasse.
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.