ODIK D1 (nog) geen kampioen

ODIK D1 was er op zaterdag 30 september helemaal klaar voor; de haren rood geverfd, rood-witte strepen op de wangen, familie langs de lijn en een taart in de koelkast.
Vandaag kon met een overwinning op de nummer 2 van de ranglijst, DWS D1, het herfstkampioenschap worden binnengehaald.
Helaas verliep het allemaal net iets anders...
De ploeg van Jan Willem van Ede en Bart Evers had zich goed voorbereid.
Afgelopen donderdag was met een gasttraining van hoofdtrainer Hugo nog eens extra geoefend op het 1 tegen 1 aanvallen.
En voorafgaand aan de wedstrijd werd onder leiding van Bart een pittige warming up gedaan.

Het begin van de wedstrijd verliep naar wens en ODIK stond bij de rust op een 3-1 voorsprong.
Dat kon toch niet meer fout gaan?

Toch wel, want DWS is bepaald geen kinderachtige ploeg, met behoorlijk wat lengte en een paar goed schutters.
De Kootwijkerbroekers kwamen op 3-3 en toen sloeg de spanning toe bij de rood-witten.

De anders zo zorgvuldige aanvalsopbouw werd slordig, de passes werden minder zuiver en er werd te gehaast en op verkeerde momenten geschoten.
DWS leek daar extra energie van te krijgen en zette ODIK zwaar onder druk.

Bij 5-5 was de koek op bij onze D1.
DWS sloeg een gaatje en wist dat uit te bouwen naar een 5-9 voorsprong.
ODIK wist dat gat niet meer te dichten en daardoor nam DWS de winst mee naar huis.

Natuurlijk was de teleurstelling heel groot bij onze D1. Jan Willem riep zijn ploegje bij elkaar en praatte de spelers weer moed in. Er is immers nog een grote kans op het kampioenschap.
Komende zaterdag is de uit-wedstrijd tegen Regio'72. De ploeg uit Vaassen staat puntloos onderaan, dus daar moet winst te pakken zijn.
Ook als DWS dan wint tegen Sparta, kan ODIK het gedeelde kampioenschap binnenhalen.
Doe je best jongens en meiden, dan komt het zeker goed!!

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.