ODIK 1 - DWS 1

In het "voorprogramma" van ODIK 1 moest ODIK 2 het opnemen tegen Blauw Wit 4. Alhoewel ODIK 2 bepaald niet te klagen heeft over kwaliteit in het team, was Blauw Wit toch wel van een iets andere orde.
In dit team spelen veel oud-eerste-spelers, waaronder een aantal internationals, dus een combinatie van klasse en ervaring.
Zie daar maar eens tegenop te boksen.
Toch liet het team van Kasper Stolk zich zeker niet zomaar opzij zetten.

In tegendeel, lang toonden de rood-witten zich volstrekt gelijkwaardig aan de Amsterdammers en stonden ze halverwege zelfs op voorsprong.
Blauw Wit kreeg het zwaar te verduren tegen o.a. de schotvaardigheid van Jochem en de reboundkracht van Jasper.
Maar het gat van maximaal 3 punten werd in de tweede helft door Blauw Wit vakkundig en resoluut gedicht.

ODIK verloor met 14-16, maar kon met opgeheven hoofd en een belangrijke ervaring rijker, het veld verlaten.
DeetosSnel en Blauw Wit maken in deze reserve 1e klasse D dan misschien de dienst uit, maar als ODIK dit niveau kan handhaven, zullen ze zich wellicht als "best of the rest" kunnen ontwikkelen.

Vervolgens was het de beurt aan ODIK 1, dat DWS 1 op bezoek kreeg. Een gemeentelijke derby dus.

Mede omdat de verwachtingen zo hoog gespannen zijn, viel de wedstrijd eigenlijk een beetje tegen.
Het slechte weer tijdens de 1e helft, met regen, kou en wind, speelde daarbij een rol, want dat is extra in het nadeel van een technisch hoogwaardige ploeg als ODIK.
Maar ook als de omstandigheden verre van optimaal zijn, ziet het team van Hugo van Woudenberg kans om compenserende kwaliteiten als tactiek, inzet en vechtlust in de strijd te gooien.

Na een 1-2 achterstand kwam de diesel op gang en DWS zag geen kans om de trein te stoppen.
Zeker nu Anke na haar enkelblessure weer fit is, Else naar haar oude niveau groeit, Ivo zijn draai begint te vinden en Luuk zijn frivole balkunsten gaat vertonen, is er geen houden meer aan.
Voeg daar de klasse van Gilbert, de routine van Willianne, de schotvaardigheid van Cees en Lydia aan toe en je hebt een potentiele kampioen in het veld staan.

Ook "de bank" is niet mis, zo lieten de invallers Manon, Ard en Albert zien.
Albert tekende behalve voor een ijzersterke rebound ook voor een doelpunt tegen zijn oude ploeg en daar was hij zichtbaar blij mee!

De teller stond na 2 x 35 minuten op een overtuigende 21-11 en de winst was binnen.
Volgend week staat de uitwedstrijd tegen ADOS op het programma. Deze ploeg uit Hoorn klopte VZOD uit Kudelstaart met ruime cijfers.
Dus als ODIK op 16 september de punten mee naar Barneveld kan nemen, kan de feestcommissie alvast de slingers uit de dozen gaan halen!
Een aantal wedstrijdbeelden is hier te zien.