Odik 1 de weg kwijt, ODIK 2 op koers

Wat er op 15 april met ODIK 1 aan de hand was, is een compleet raadsel.
Oké, het was belabberd korfbalweer, met een harde westenwind dwars over het koude veld. Maar dat kan geen verklaring zijn voor de wanvertoning tegen Noviomagum.

Het regende fouten, de afronding was ondermaats en van compensatie door extra vechtlust was ook geen sprake.
Coach Harry Schut kreeg zijn ploeg niet aan de praat, ook niet toen het halve team gewisseld was.
Novio vond het allemaal best en nam een dikverdiende 12-5 overwinning mee naar Nijmegen.
En dat terwijl de uitwedstrijd (september vorig jaar) nog met 19-21 door ODIK werd gewonnen!

Het team zal bij zichzelf te rade moeten gaan om helder te krijgen wat de oorzaak van dit falen was.
Er zijn nog 4 wedstrijden te gaan maar de dreiging om in de tombola van een beslissingswedstrijd tegen de nummer 7 van poule C (op dit moment Elburg 1) terecht te komen wordt nu wel erg groot.
Hopelijk krijgt het team het lek nog op tijd boven, want er moet alles aan gedaan worden om volgend seizoen weer in de 1e klasse te spelen.

ODIK 2 lijkt daarentegen totaal geen stress te kennen.
Vooraf schatte coach Kasper Stolk de kansen van zijn ploeg tegen Roda 2, dat keurig op de derde plaats van de res. 2e klasse G staat, op "fifty-fifty" in.
Dat zal wel gebaseerd zijn op het 12-12 gelijke spel van de uitwedstrijd en op het feit dat Roda fysiek grotere en sterkere spelers heeft, waartegen het altijd lastig korfballen is.

Maar al snel bleek dat die aanname van Kasper te somber was.
Fysiek was ODIK dan wellicht de mindere, maar in al het overige overtroefde de rood-witten het blauw-witte team uit Westzaan.
Inzet, snelheid, techniek, schotvaardigheid, het zag er allemaal prima verzorgd uit.

Tekenend was de niet-aflatende gedrevenheid en felheid waarmee voor iedere bal werd geknokt, zelfs bij een ruime voorsprong en bij het uitverdedigen, zoals op de foto hiernaast, waarbij Joska haar tegenstandster zowat over de reclameborden werkte.
Roda kwam er daardoor gewoon niet aan te pas en werd met maar liefst 15-5 naar huis gestuurd.

Traditiegetrouw werd na de dik verdiende overwinning weer een selfie gemaakt.

De foto's van de ODIK-fotograaf zijn hier te zien.