ODIK 1 overklast Spirit 1

Erg hoog waren de verwachtingen in het ODIK-kamp niet gespannen voor het duel op 1 april tegen Spirit. De Voorthuizenaren draaien mee in de top van de 1e klasse D, waarin ODIK het degradatiespook op afstand probeert te houden.

Zeker na de afgang in de laatste zaalwedstrijd tegen Mia, werd gevreesd voor een nederlaag tegen Spirit.

Maar hoe anders pakte dat uit!

ODIK klapte er vanaf de 1e minuut vol op en zette Spirit in korte tijd op 0-4.
"Eerste gewin is kattengespin" zeggen ze wel eens maar dat ging nu mooi niet op.

Onder aanvoering van de superieur spelende en volop scorende Cees Snoei werd Spirit op alle fronten afgetroefd.
Albert heerste als een vorst in de rebound, tussen neus en lippen door nog een paar wegtrekkertjes scorend, en hield zo schutter Cees lekker aan het werk.

Ook verdedigend had ODIK de boel goed op orde; Spirit-topschutter Sander Schattenberg werd uitstekend uitgeschakeld door Maarten en ook oud-ODIK'ker Rutger Sloothaak kon tegen Ard geen potten breken.
Ook het dames-kwartet, bestaande uit Willianne, Manon, Lydia en Anneloes, had alle schroom van zich af geworpen en steeg boven zichzelf uit.
Als het even wat inzakte toonde Willianne haar aanvoerderskwaliteiten en zetten iedereen weer luidkeels op scherp.

De eindstand van 24-28 verraste vriend en vijand.
Zelfs in de zaal in een dergelijke hoge score uitzonderlijk, maar zeker op het veld. En niemand kan ook maar iets afdingen op deze monsterscore!

De enige smet op de wedstrijd was de domme dubbele gele (dus rode) kaart die Maarten voorgehouden kreeg. Dat levert dus een boete en een schorsing op. Jasper naam zijn plaats in en deed dat prima.
Zelfs de rode kaart kon de euferie niet temperen. Na het laatste fluitsignaal volgde een vreugdedans alsof het kampioenschap was behaald.
Wel lekker hoor, en dat tegen aardsrivaal Spirit!
Hopelijk kan ons vlaggenschip deze lijn de komende wedstrijden doortrekken en zich snel in veilige haven spelen!

De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.