ODIK klopt Telstar in spannend duel

In een spannende derby heeft ODIK een grote stap richting rechtstreekse handhaving gezet. Telstar werd met 19-18 verslagen.

 
ODIK kende in eigen huis een bliksemstart. Al na dertien seconden schoot Ard van de Pols van afstand de 1-0 op het scorebord. Ook poging twee en drie van Barneveldse zijde vielen binnen. De scherpte die vorige week nog gemist werd, was daarmee weer helemaal terug. 
 
Aangevoerd door het herenkwartet - met ook Cees Snoei weer binnen de lijnen - bleven de rood-witten in de eerste helft steeds aan de goede kant van de score. Toch lukte het niet om Telstar definitief af te schudden. 
 
Dat kwam mede omdat de Barnevelders het verdedigend bij vlagen moeilijk hadden. Telstar zocht regelmatig naar de even twee-twee met de dames in de punt en dat bleek een geducht wapen. 
 
Bij rust (11-9) zaten beide ploegen dan ook nog altijd dicht bij elkaar. Ook in de tweede helft verzuimde ODIK om de genadeklap uit te delen op 17-14. Nadat Telstar dichterbij kroop, was het Manon Veen met een doorloopbal die ODIK weer lucht gaf. 
 
Vervolgens speelde de Barneveldse hoofdmacht de slotfase volwassen uit, met ruime schoten op de sterk reboundende Albert van de Kuilen. De 19-17 van invaller Marcel Hertgers brak het verzet definitief. 
 
Door de winst blijft ODIK op een veilige zesde plaats staan, in de wetenschap dat het ook nog hekkensluiter Synergo treft. Daarmee heeft de ploeg rechtstreekse handhaving volledig in eigen hand. 

U heeft onvoldoende rechten om een reactie te plaatsen