ODIK 1 - Victum 1

Het was zo ongeveer "erop of eronder" op zaterdag 21 januari.
Tegenstander Victum War Child en ODIK proberen beiden uit alle macht om uit de gevarenzone van de 1e klasse F te blijven. Winst zou deze keer dus bijzonder belangrijk zijn.

Vooraf waren er heel wat zorgen bij de rood-witten.
Willianne Bos is gestop en Maarten en Cees zaten geblesseerd aan de kant. In hun plaats speelden Malou, Marcel en Marco.
Het was dus maar de vraag of dit gehavende team overeind zou kunnen blijven in de strijd om lijfsbehoud.

De ploegen bleken bijzonder goed aan elkaar gewaagd te zijn.
Om en om scorend werd er bij de rust een 10-11 stand in het voordeel van Victum genoteerd.

De D2 pupillen waren het Team van de Week en lieten in de pauze het publiek zien dat ze het korfbalspelletje al aardig geleerd hebben.

Het tweede half uur gaf ongeveer het zelfde beeld te zien als het eerste deel van de wedstrijd.
Maar ODIK speelde nu aan de TOF-kant van de Veluwehal, waar Remco Palm en zijn maten zich het zweet in de bilnaad schreeuwden, joelden en trommelden om ODIK moreel te ondersteunen.
En dat had, zoals zo vaak, succes.

Ook toen Joska, Jochem en Jasper waren ingezet en er dus nog maar 3 spelers van de oorspronkelijke selectie in het veld stonden, hield ODIK zich uitstekend staande.
De eindsprint was heel enerverend.
Op 18-17 kreeg de ploeg uit Houten nog een paar kansen om naast ODIK te komen, maar de laatste tik werd door de Barnevelders uitgedeeld; 19-17.

Natuurlijk was de ontlading bij trainer/coach Harry Schut en zijn spelers groot. Dure punten waren in een felle strijd binnengehaald en het degradatiespook is voorlopig buiten beeld.
De wedstrijdfoto's zijn hier te zien.