ODIK C2 vergroot voorsprong op concurrentie

Vandaag reisde koploper in de 4e klasse Odik C2 af naar Huizen voor een belangrijke wedstrijd. Er moest namelijk gespeeld worden tegen de huidige nummer 2 Huizen C2.

De vorige ontmoeting met de groen-gelen liep voor Odik verkeerd af met een 5-7 nederlaag. Het ontbrak in die wedstrijd een beetje aan de werkelijke scherpte en wil om te winnen. Kortom, dit beloofde een zware pot te worden. Van te voren werd door de coaches Anneloes Snoei en Ard van der Pols het belang van deze wedstrijd nog extra aangestipt en iedereen was klaar om scherp te starten.
Nou, en die scherpte was er! Verdedigend werd Huizen vanaf het begin aan alle kanten vastgezet en de ploeg kwam nauwelijks tot kansen. Met name de Odik-dames gunden hun tegenstander geen centimeter. Odik was met Gerco van Geresteijn voorop dominant in de aanval en creëerde veel kansen. De dieptebal, waar veel op getraind is, werd veelvuldig toegepast, wat leidde tot prachtige kansen. Ook is er getraind op voorverdedigen, wat met name door Jelle Zeldenrust goed toegepast werd. Huizen mocht dan ook van geluk spreken dat het scorebord bij rust 'slechts' 0-3 aangaf in het voordeel van Odik.

In de rust werd aangestipt dat we er nog niet waren en minstens zo'n goede tweede helft op de mat moesten leggen. En dat gebeurde, via invaller Patrick van de Kieft werd het al snel 0-4 en via Jeroen Evers (die vrijwel elke bal raak schoot) werd het 1-5. Nienke van den Hof, Joëlle van Harten en nogmaals Jeroen Evers bepaalden de eindstand op 2-8, een geweldige teamprestatie! Na afloop dan ook niks dan lof van de meegereisde familieleden en coaches. Odik gaat nu met 12 punten aan de leiding en zet daarmee Huizen (dat weliswaar 1 wedstrijd minder heeft gespeeld) op een achterstand van 5 punten.

Als de C2 op deze manier doorgaat kunnen ze zich op gaan maken voor het kampioenschap!