Zinderende finale bij ODIK/DWS - China

Op maandagavond 19 december speelde een combinatie van ODIK 1 en DWS 1 tegen het nationale team van China. De Chinezen bereiden zich voor op de Korfbal Challenge, die van dinsdag 27 tot en met vrijdag 30 december wordt gespeeld in het Topsportcentrum Rotterdam.

De vriendschappelijke wedstrijd had een groot aantal bezoekers naar de Veluwehal gelokt en het mag worden gezegd; het publiek kreeg "waar voor z'n geld".
Er was sprake van een gelijkopgaande strijd, gespeeld over 4 periodes van 20 minuten.
De Chinezen zijn bijzonder atletisch en razend snel. Tactisch moet er wellicht nog het een en ander worden verbeterd, maar qua inzet, schotvaardigheid en tempo zag het er prima uit.

Uit sponsor-overwegingen speelden de Barnevelders de eerste 40 minuten in ODIK-shirts en de 2e 40 minuten in DWS outfit.
Wel een beetje vreemd gezicht, maar de samenwerking was alsof beide teams al maanden samen opereerden.
Zelfs het spelen met de schotklok ging de gemixte ploeg prima af.

Halverwege keek ODIK/DWS nog tegen een 17-20 achterstand aan, maar in het tweede bedrijf werd met succes de achtervolging ingezet, waardoor met nog een kwartier op de klok een 27-27 stand op het bord stond.

Het slot van de wedstrijd was zodanig enerverend dat het talrijke publiek letterlijk en figuurlijk op de banken stond, vocaal en instrumentaal opgezweept door een weer eens vol TOF-vak.

Met nog 2 minuten te spelen stond het 32-33 voor de Chinezen.
Benjamin wist met een schot de gelijkmaker te scoren en Ard tekende met een doorloopbal in de laatste minuut voor 34-33.
Direct daarop gingen de Chinezen uit hun plaat toen alsnog de gelijkmaker werd gemaakt.

In de paar seconden die nog restten werd aan ODIK/DWS een strafworp toegekend, die door Benjamin koelbloedig werd verzilverd; 35-34!
Dat had een explosie aan gejuich aan Nederlandse kant tot gevolg, zowel bij de spelers als bij het publiek.
Al met al een leerzame ontmoeting voor beide ploegen met een bijzonder hoge amusementswaarde voor het publiek. Chapeau!

De foto's van dit evenement zijn hier te zien.