ODIK 1 en 2 morsen punten

Voorafgaand aan de wedstrijd van ODIK 1 speelde ODIK 2 op 17 december het duel tegen Dalto 4. Dat was een weerzien met een aantal oud-Odikkers, maar voor de Barnevelders leverde dat weinig vrolijkheid op, althans niet tijdens de wedstrijd.

Doryan Voorneveld en vakgenoot Marcel Hijnen, respectievelijk oud-speler van ODIK 1 en voormalig trainer van ODIK A1, lieten er geen misverstand over bestaan dat zij nu het geel-zwart van Dalto vertegenwoordigen en toonden geen medelijden met de haperende formatie van Kasper Stolk. Superieur op alle fronten speelden de Driebergenaren ODIK van het veld af, mede door toedoen van de ijzersterke Willemijn Bergsma, voormalig Leage-speelster van Dalto 1.

De uitslag van 12 - 22 was weliswaar wat vertekend, maar het verlies was wel volkomen terecht.
ODIK en Dalto delen nu samen de 4e plaats in de reserve 1e klasse F, beiden met 6 uit 6.
Eigenlijk heeft ODIK 7 punten uit 6 wedstrijden, maar door de strafkorting als gevolg van het leveren van te weinig scheidsrechters, heeft het KNKV de ploeg getracteerd op een punt mindering.

Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

Waar iedereen verwachtte dat ODIK 1 het puntloos onderaan bungelende Synergo aan de zegekar zou binden, pakte dat helaas anders uit.

In de gelijkopgaande strijd was het tot het laatst onduidelijk wie er met de buit vandoor zou gaan.
Vlak voor tijd kwam ODIK op een 18-17 voorsprong.
Met het idee dat de wedstrijd in een vertraagd tempo uitgespeeld kon worden, verdwenen de scherpte en de felheid uit de ODIK gelederen.
De scheidsrechter reageerde genadeloos op het uitblijven van aanvallende intenties. Bij te lang overspelen en een schotbeweging gaf hij een vrije bal aan Synergo, dat daar dankbaar gebruik van maakte en vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker er in prikte.

Op dat puntverlies kan je de scheidsrechter echter niet aanspreken.
ODIK heeft het simpel aan zichzelf te wijten. De oorzaak ligt vooral in het feit dat de echte strijdlust en de schotvaardigheid onvoldoende waren om aanspraak te kunnen maken op een overwinning.
Het resultaat is een voorlopige 6e plek, met 5 punten uit 6 wedstrijden.
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

In de rust van de wedstrijd vertoonden de pupillen van de E2 hun kunsten als Team van de Week. De foto's daarvan staan hier.