Wedstrijdfoto's A1 en ODIK 1

ODIK A1 trof op 10 december een ijzersterke tegenstander; Antilopen A1. De ploeg uit Leusden is samen met Spirit A1 koploper in de 1e klasse C en dat was te zien ook!
Met in fysiek opzicht opvallend grote, brede spelers, die ook nog eens over veel snelheid en een prima schot beschikten, werd de ploeg van Marco & Cor zwaar onder druk gezet.
Maar ook ODIK beschikt over een 100% eersteklasse-waardig team, dat zich niet zomaar laat piepelen.
Zodoende ontwikkelde zich een spannende wedstrijd, waarbij Antilopen het grootste deel aan de goede kant van de score bleef.

Bij een ruststand van 7-9 kon het nog alle kanten op.
Zeker toen zo'n 10 minuten voor tijd ODIK met 15-15 naast de bezoekers kwam, veerde het publiek in de Veluwehal op.
Maar Antilopen had de sterkste eindsprint en haalde de wedstrijd met 17-19 binnen.

Ook ODIK 1 en 2 zouden een pittig middagje krijgen, want voor beide teams stond VEO uit Voorburg op het programma.

ODIK 2 keek een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar waar het om gaat is de stand bij het laatste fluitsignaal.
En die was toch echt in het voordeel van ODIK (16-13), zodat coach Kasper weer een selfie van zijn ploeg kon toevoegen aan de serie "win-fies"!

Degenen die hoopten dat ODIK 1 dat scenario zou volgen, kwamen bedrogen uit.
Ook in deze partij nam VEO het voortouw, maar zij hielden dat ook de hele wedstrijd. Niet in de laatste plaats door het uitvallen van Maarten, die al na een paar minuten met een forse enkelblessure naar de kant moest, kwam de ploeg van Harry Schut niet goed in de wedstrijd.

Eigenlijk was VEO de rood-witten op alle fronten de baas.
Snelheid, lengte, sprongkracht, schotvaardigheid, het zag er bij de gasten allemaal gelikt uit. Alleen al de inzet (en het succes) waarmee uitverdedigd werd, was om jaloers op te worden.

Rond het laatste kwart van de wedstrijd keek ODIK tegen een achterstand van 5 doelpunten aan; 11-16 en 13-18.
Maar anders dan vorige week liet ODIK zich niet wegspelen en wist zich zelfs terug te knokken tot een achterstand van slechts 2 puntjes.
Maar de tijd was te kort om een nog beter resultaat te halen, de eindstand was 19-21.

In de rust werden de winnaars van de speculaasactie bekend gemaakt door voorzitter Rick Borkent, terwijl ondertussen de F2 als "Team van de Week" het publiek vermaakte.

Voor degenen die het nog eens rustig willen bekijken heeft ODIK-fotograaf Rob Stolk een aantal beelden in een album gezet. Ga er maar eens rustig voor zitten en maak je keuze:

wedstrijd A1 ,

wedstrijd ODIK 1 ,