ODIK 1 en 2 treffen Telstar

Op 3 december speelden ODIK 1 en 2 in Hoevelaken tegen Telstar.
De traditie wil dat de wedstrijden tegen de Hoevelakers niet mooi maar wel spannend zijn. Die traditie werd ook op 3 december in ere gehouden.

ODIK 2 keek vrijwel de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar wist op het laatste moment naast Telstar te komen.
De 13-13 eindstand doet al vermoeden dat het een schamele vertoning was.
Jochem had de nacht ervoor slecht geslapen omdat hij wist dat hij een heel sterke opponent zou treffen; klein maar razendsnel en super-schotvaardig. Toch wist hij zich prima staande te houden en ook aanvallend zijn punten mee te pakken.
Nadat deze speler met kramp de strijd moest staken, kreeg ODIK -en Jochem in het bijzonder- wat meer lucht en zag kans om de achterstand puntje voor puntje weg te werken.

Eigenlijk had Telstar het laatste deel in ondertal moeten spelen, maar de scheidsrechter zag een grove overtreding van een Telstarspeler, een trap in de rug van Stefan, over het hoofd en gaf beide kemphanen geel.

Coach Kasper Stolk toonde zich na afloop tevreden met die ene punt.

ODIK 1, dat net als het 2e in het zwart speelde, kwam direct vanaf het begin onder zware druk te staan.
De thuisploeg was op alle fronten gewoon net iets scherper en beter dan ODIK, dat al snel tegen een achterstand aan keek, die bij rust 11-8 bedroeg. Wel reden tot zorg maar niet tot paniek dus.

De tweede helft ontwikkelde zich niet zoals coach Harry Schut zich had gewenst.
Het vizier van de schutters stond niet scherp en de moed zakte de spelers een beetje in de schoenen.
De achterstand liep langzaam maar zeker op tot een onoverbrugbare 20-17 bij het laatste fluitsignaal.

Van beide wedstrijden zijn foto's gemaakt, maar door de zeer spaarzame verlichting van sporthal De Slag is de kwaliteit daarvan goed vergelijkbaar met die van de wedstrijden; zeer matig.
De wedstrijdbeelden van ODIK 2 zijn hier te zien, die van ODIK 1 staan hier .