Tweede zaalwinst op rij voor ODIK tegen Rigtersbleek/Cottus

ODIK heeft zich in de middenmoot genesteld met de tweede zaalwinst op rij. In eigen huis werd Rigtersbleek/Cottus met 18-15 verslagen.

Op die zege was weinig af te dingen. De Barnevelders schoten uit de startblokken. Met gevarieerd aanvalsspel  over alle schijven liep de ploeg van Harry Schut uit naar 8-1. Ook verdedigend hadden de rood-witten hun zaakjes op orde, mede doordat er veel druk op de ballijnen werd gegeven. Het thuispubliek kneep elkaar even in de armen. Zou een walk-over in de maak zijn?
Nee dus, want zo soepel als ODIK in de beginfase combineerde, zo moeizaam verliepen de laatste tien minuten voor rust. Het rebound- en schotpercentage gingen omlaag en zo kregen de gasten uit Enschede kans om terug in de wedstrijd te komen.

Bij rust stond het ineens weer 8-7 en was de spanning volledig terug. Uitgerekend Maarten Ike, in de eerste helft ook al belangrijk met een handvol doelpunten, brak de ban. Even later schoot ook Lydia Kas van afstand raak en scoorde Albert van de Kuilen draaiend vanuit de rebound een fraaie onehander waardoor het gaatje weer drie werd: 11-8.
Rigtersbleek/Cottus probeerde het nog wel, door aanvallend regelmatig de dames uit te spelen. ODIK hield echter knap stand. Hoogtepunt in de slotfase was een hard blok van Cees Snoei, die een doorgebroken heer van Rigtersbleek/Cottus van een scoringskans afhield. Ard van de Pols gooide het duel met twee afstandschoten op rij definitief in het slot, waarna bij 18-15 de punten konden worden bijgeschreven.

Gezien het wedstrijdverloop een terecht zege voor de Barneveldse hoofdmacht, dat als collectief speelde en ook in mindere fases bleef strijden. Dat leverde dan ook een dikverdiende ovatie op van het thuispubliek. Volgende week reist ODIK af naar Hoevelaken. Daar treft het in Telstar opnieuw een ploeg die wordt ingeschat als directe concurrent in deze eerste klasse.
Niet alleen ODIK 1 wist de punten in eigen huis te houden. Een bij vlagen wervelend ODIK 2 boekte een 22-14 overwinning op Tilburg 2. ODIK 3 was met 12-10 te sterk voor MIA 3.  De A1 kwam in de derby tegen Spirit  nipt te kort: 14-18.