ODIK B1 - Sparta (N) B2

In de 3e klasse C stond de wedstrijd ODIK B1 tegen Sparta Nijkerk B2 op het programma. Het team van de trainers Joska en Benjamin speelt aantrekkelijk korfbal en opereert in die 3e klasse eigenlijk iets onder z'n stand.

De B1 heeft met de "instromers" Mike, Jeffrey, Anke en Rhodé, uit de C-jeugd van vorig seizoen, aan potentie gewonnen.

Tegen Sparta overheerste de ploeg van het begin tot het eind.
Met name Jeffrey had zijn vizier scherp staan; tot 4 maal toe troffen zijn schoten doel.

Toch was naar mijn mening niet hij, maar "Mighty Mike" van Groningen de man van de wedstrijd.
Niet vanwege zijn scorend vermogen, maar omdat hij opnieuw van heel grote waarde bleek door zijn tomeloze inzet, snelheid, balvaardigheid, spelinzicht en rebound kracht.
Keer op keer kon zijn vak blijven aanvallen omdat hij overal bij en tussen zat, gemiste schoten afving en verloren ballen terugveroverde.
Een genot om te zien!

Aan de 11-7 overwinning valt niets af te dingen, behalve misschien dat het scoringspercentage aan de lage kant bleef, afgemeten aan het aantal doelpogingen.

Een aantal wedstrijdfoto's is hier te zien.