Wedstrijdfoto's van ODIK 1 en 2

In het "voorprogramma" van ODIK 1 acteerde op 12 november ODIK 2 tegen DOS(W) 2. De gasten uit Westbroek beschikken over een fysiek sterk team met een paar snelle spelers en goeie schutters, dus coach Kasper Stolk predikte veiligheidshalve dat het een heel moeilijke pot zou worden.
Nu is ODIK 2 ook bepaald niet voor de poes, dus dat beloofde in ieder geval spanning.
Vooral in de eerste helft was daar ook volop sprake van. De kemphanen gunden elkaar geen centimeter ruimte en dankzij een hoog loop- en baltempo en tactisch goed spel, had de wedstrijd een hoge amusementswaarde.

Ook in de scores zaten beide ploegen elkaar voortdurend op de hielen. Bij de rust had DOS een minimale 10-11 voorsprong.
Het was vooral de vraag of het team van Kasper de inspanningen van de eerste helft niet zou moeten bekopen met een mindere fase.

Nou, niet dus!

In tegendeel, de roodwitten kwamen fris en fruitig en super-geconcentreerd uit de kleedkamer en hadden ook hun mentale mouwen hoog opgerold.
De kleine achterstand werd snel weggepoetst en ODIK nam het heft stevig in handen.
Verdedigend werd prima gesloten op de DOS-schutters en aanvallend zag het er bijzonder verzorgd uit. Er werd voldoende tijd genomen voor een goede opbouw en de afronding was mede daardoor heel effectief.
Zonder de anderen tekort te doen mag zeker Jochem Houwman in dat opzicht een compliment incasseren.
Jammer alleen dat hij daardoor even "naast zijn schoenen" ging lopen..

DOS ging steeds gehaaster spelen toen het eenmaal tegen een achterstand aankeek, hetgeen de zuiverheid niet ten goede kwam.
ODIK kwam juist steeds beter in de wedstrijd en het zelfvertrouwen groeide zienderogen.
Bij iedere vergroting van de voorsprong ging Kasper zo'n beetje uit z'n dak en die euforie bracht hij weer op zijn spelers over.

Uiteindelijk stond er een heel overtuigende 22-17 eindstand op het bord en daar mag de ploeg supertrots op zijn!!

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.

De wedstrijdbeelden van ODIK 1 staan hier , het verslag staat elder op de site.