ODIK leidt ruime zaalnederlaag tegen titelfavoriet DOS (W)

ODIK heeft in haar eerste zaalwedstrijd een ruime nederlaag geleden. DOS (W) was met 15-25 te sterk in de Barneveldse Veluwehal.
Dat verschil kwam al in de beginfase tot stand. De gasten uit Westbroek begonnen furieus . Pas na achttien minuten en bij een 0-9 stand wist ODIK via Lydia Kas voor het eerst de korf te vinden. De ploeg van Harry Schut had vooral moeite met de verdedigende druk die DOS (W) uitoefende. Elke Barneveldse kans koste veel energie en regelmatig vlogen er ballen buiten de lijnen. DOS (W) korfbalde juist dynamisch en makkelijk en strafte met name in de korfzone elke foutje af.

Bij rust (3-15) leek een afstraffing in de maak, maar in de tweede helft rechtte ODIK de rug. De Barnevelders bleven de duels aangaan en knokten voor elke meter. En omdat DOS (W) het hoge niveau van voor de rust niet meer wist te halen, waren de tweede dertig minuten voor het thuispubliek leuker om te zien. Willianne van Harn pakte haar doelpuntjes rond de korf mee, Ard van de Pols schoot bij vlagen weer met scherp en Manon Veen rondde een doorloopbal uit de ruimte fraai af.

Spannend werd het niet meer, maar de thuisploeg kon daardoor wel met opgeheven hoofd het veld af. Een nederlaag tegen DOS (W), dat op het veld bovenin de overgangsklasse meedraait, is dan ook geen schande. De Barnevelders zullen de punten dit seizoen elders moeten pakken en daarbij bood het spel in de tweede helft een sprankje hoop.

Eerder op de dag was er wel succes voor ODIK 2, dat de reserves van DOS met 22-17 aan de kant zette. Ook ODIK 3 en ODIK A1 wonnen hun eerste zaalwedstrijd.