Wisselend succes op sportpark Oosterbos

In het "voorprogramma" van de zonnige 24 september deden ODIK A1 en ODIK 2 goede zaken. ODIK 1 delfde tegen het sterke HKC het onderspit.
De A1 kreeg SKF A3 op bezoek en de ploeg van Cor en Marco liet vanaf het eerste fluigsignaal zien dat ze de terechte koploper zijn van de 2e klasse F.
De combinatie van goed korfbal en keihard werken wierp zijn vruchten af.
Ondanks de warmte wist ODIK een hoog tempo te hanteren en voor iedere bal te knokken, waarbij aanjager Bart Evers opnieuw zijn waarde bewees. SKF kon in dit geweld maar met moeite meekomen, zodat de 14-9 uitslag een juiste weergave van de krachtsverhouding was.

Aansluitend trad ODIK 2 in het veld tegen hekkensluiter Rigtersbleek.
Trainer/coach Kasper Stolk baalde behoorlijk van de zwaar tegenvallende resultaten tot nu toe; twee verliespartijen en een gelijkspel, dus de tijd was meer dan rijp voor de volle winst.
Die verwachtingen werden geheel waargemaakt. ODIK heerste op alle fronten en Ringtersbleek zag geen moment kans om onder de niet aflatende druk uit te komen.
Ook de vrees dat de tweede helft, met een ruime voorsprong bij de rust, zou tegenvallen door gemakzucht werd niet bewaarheid.
ODIK stampte lekker door, scoorde schoten, vrije ballen, doorloopballen en stippen, waardoor na 2 x 35 minuten een verdiende 18-7 eindstand op het bord stond.

Dat ODIK 1 het moeilijk zou krijgen tegen koploper HKC, stond van tevoren wel vast.
Maar goed, vorige week nog werd het sterke Noviomagum uit geklopt, dus wie weet...
Maar het verschil in rangorde bestaat niet alleen op papier, ook in de praktijk bleek HKC aanzienlijk meer in huis te hebben dan ons vlaggenschip.
Verdedigend zette de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam de boel compleet op slot, waardoor de puntspelers van ODIK hun normale niveau niet konden halen.
Maar het grootste verschil tijdens deze wedstrijd lag in het afrondingspercentage.
De kansen die ODIK, met name in de tweede helft kreeg werden slechts mondjesmaat verzilverd, terwijl HKC een dodelijke effectiviteit aan de dag legde, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.
Op de 9-14 eindstand was danook niets af te dingen.
Door de resultaten op de andere veldenstaat ODIK nu op een gedeelde 3e plek. De ambitie van het eindigen bij de eerste vier kan dus volledig onvereind worden gehouden.

Fotoverslagen van deze wedstrijden zijn te zien op: ODIK A1 - SKF A3 , ODIK 2 - Rigtersbleek 2 en ODIK 1 - HKC 1