ODIK 4 komt tekort tegen RDZ 2

Waar ODIK 4 de afgelopen jaren uit de vertrouwde gezichten bestond, is dat dit jaar heel anders. Waar het 4e vorig jaar nog bestond uit routiniers en een aantal jonge honden is het dit jaar volledig andersom.

Alleen routinier Marinus is nog over gebleven en bestaat de rest van het team uit bijna alleen maar jonge honden. Vol goede moed en met 11 man ging het nieuwe 4e op pad richting Zeist voor de ontmoeting met RDZ 2. Waar je bij een tweede team toch verwacht een wat jongere ploeg te treffen, was dit niet het geval bij RDZ.

Het team bestond uit routiniers die met veel plezier op zaterdagmiddag een balletje gooien op het gras aan de Woudenbergseweg in Zeist. ODIK kwam goed uit de startblokken en kwam via een afstandsschot van Joost op een 0-1 voorsprong. Helaas kon ODIK met wat pech niet uitlopen naar 0-2 en via een bekeken doorloopbal van RDZ stond er een 1-1 stand op het scorebord genoteerd na een kleine 5 minuten spelen.

RDZ liep uit door slordigheden van ODIK naar een 3-1 voorsprong. Ondertussen moest ODIK 4 noodgedwongen wisselen. Nieuweling in ODIK 4 Rachel moest het veld verlaten voor eveneens een nieuweling genaamd Christianne. Door een afstandsschot van Nienke (vorig jaar nog een van de talenten in ODIK A1) en een korte kans van Marinus trok het 4e de stand weer gelijk.

De slordigheden bleven er in bij het 4e en RDZ kreeg het op de heupen. Het achttal uit Zeist liep al snel uit naar een 8-3 voorsprong. Met deze voorspong dacht RDZ dat alles kon lukken tot Richard van Ginkel (vorig seizoen nog sterk onder de paal bij ODIK 2) zijn tegenstander snoeihard blokte op een doorloopbal. Door een goal van diezelfde Richard van Ginkel ging het 4e rusten met een 8-4 achterstand.

In de rust werd besproken dat de fouten eruit gehaald moesten worden en dat er voldoende mogelijkheden waren om de punten mee naar Barneveld te nemen. Joost verliet het veld voor Palm en de nieuwe aanwinst Kjell van Winkoop (vorig seizoen nog sterspeler van ODIK A1) kwam er in voor Henri. Waar gehoopt werd met de wissels het gat te verkleinen bleek dit niet het geval. Waar ODIK de goals maakte via Christianne en Palm bleef RDZ mee scoren waardoor het gat maar niet kleiner werd.

Het 4e had het betere van het spel, wat na een kleine 15 minuten in de tweede helft beloond werd met een aantal goals op rij. Via Richard van Ginkel met een doorloopbal met 1 hand, een afstandsschot van Palm, wederom Richard van Ginkel met een afstandsschot en een korte kans van Palm bracht het 4e de spanning weer volledig terug in de wedstrijd. Met een stand van 11-9 op het scorebord en nog 5 minuten op de klok was er dus nog van alles mogelijk. Helaas mocht het allemaal niet meer baten.

Door nog een fraaie doorloopbal met 1 hand van Nienke en een goal van RDZ stond er naar 70 minuten korfbal een 12-10 stand op het scorebord. Waar de wat verwarde scheids het tijdens de wedstrijd al niet helemaal aan het juiste eind had aan beide kanten werd helaas het digitaal wedstrijd formulier verkeerd ingevuld. Zo bleek de stand ineens 14-9 te zijn.

Zoals u dus kunt lezen is ODIK 4 volledig vernieuwd. Het 4e heeft laten zien dat het een leuk potje korfbal kan spelen. Aanstaande zaterdag mag het 4e aantreden tegen het 2e van Rood-Wit uit Heerde. Graag nodigt uw verslaggever u uit om deze wedstrijd te bekijken. Dit kan uiteraard onder het genot van een drankje uit onze kantine.

Tot zaterdag!