Knock out in slotseconden

Genadeloos wordt bij ODIK 1 de inhoud van de gifbeker door de strot gegoten.
Hoop blijkt vals, perspectief blijkt vertekend, de veilige haven blijkt een valkuil. Wreder dan op 21 mei, tegen titelkandidaat ZKV kan het echt niet meer.
ODIK speelde een uitstekende eerste helft, in een lekker hoog tempo, het visier op scherp, gedisciplineerd verdedigend en verbeten knokkend voor ierdere bal.
Met een alles-of-niets-instelling wierp ons vlaggenschip alle schroom van zich af en nam brutaal het initiatief.
Wat nou "titelkandidaat"? We lusten je rauw!!

De eerste 2 doelpogingen van Ard waren raak en ZKV wist even niet wat het overkwam.
Na 20 minuten spelen was de voorsprong zelfs uitgebouwd naar 7-3.
De Zaandammers wisten zich echter te herstellen en kwamen bij de rust terug tot 7-6.

In de tweede helft wist ODIK het verschil aanvankelijk weer op 2 te brengen (10-8), maar ZKV kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en kwam met 11-11 naast ODIK.
Tot 2 maal toe wist ODIK weer op voorsprong te komen, waarna ZKV weer langszij kwam.
Met nog maar 58 seconden op de klok gaf het scorebord 13-13 aan.

En toen gebeurde het.

De tegenstandster van Manon werd bij een doorbraak zwaar gehinderd, maar wist toch vallend de 13-14 te scoren.
Het zal toch niet??
Na balverlies van ODIK dreigde ZKV de wedstrijd uit te spelen en in een poging om dat te voorkomen werd een strafworp geforceerd.
ZKV maakte geen fout en zo werd het 13-15.

In de slotseconden werd nog wel de 14-15 gescoord, maar de klok was onverbiddelijk en ODIK stond tot ongeloof van alles en iedereen weer met lege handen.
Het vlaggenschip zonk niet in het zicht van de haven, maar ín de haven.

Door de oplopende spanning ging de publiekswissel van Malou, die komend seizoen een stapje terug doet, de mist in.
Ook het afscheid van teambegeleider Johan ging verloren in de alles overheersende treurnis om deze ongelooflijke domper.
Het is ODIK gewoon niet gegund, hoe zuur is dat!

De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.