Dramatisch verlies voor ODIK 1

Onder korfbal-onwaardige omstandigheden, ijzig koud en met een striemende noordwesten wind, trad de formatie van Harry Schut op 23 april aan tegen Phoenix uit Zoetermeer. ODIK startte voortvarend tegen de nummer 4 uit de Overgangsklasse A en stond na een paar minuten op 2-0.
Maar toen Phoenix van de eerste schrik was bekomen, zette het een serie van 6 treffers neer en moest ODIK in de achtervolging.

In de eerste helft lukte dat niet, mede omdat de rood-witten in die periode tegen de harde wind in speelde.
Daar kwam bij dat aanvoerdster Willianne keihard in botsing kwam met een Phoenix heer, waarbij ze een afgebroken tand opliep en moest worden afgevoerd naar de tandarts.
De betreffende heer hield er een forse wond aan zijn arm aan over.
Lydia nam de plek van Willianne in.

De ruststand van 4-7 bood weinig perspectief op een goede afloop.
Maar na rust werden de bordjes verhangen.
Met de wind in de rug en vol overgave knokte ODIK zich terug in de wedstrijd.
Phoenix wist vooral door hun grote en sterke rebounders lange aanvallen neer te zetten en de ODIK aanvallen kort te houden.
Dat veranderde met de inzet van de boomlange Albert van de Kuilen, die Marcel Brussaard kwam aflossen en uitstekend werk in de korfzone verrichtte.

Met nog 11 minuten op de klok werd de aansluiting gevonden; 7-7. Daardoor werd deze slechte wedstrijd nog razend spannend.
De Zoetermeerders kwamen weer op voorsprong maar ODIK toonde veerkracht.
Met nog 3 minuten op de klok werd de 9-9 aangetekend en lag een punt in het verschiet.
Sterker nog, vlak voor tijd kreeg ODIK een strafworp toegewezen, die op het bordje van de ingevallen Maarten werd gelegd.
Of het de harde wind of de spanning was, hoe dan ook, de stip werd gemist.
Daarmee was de winst verkeken en mocht Phoenix de laatste aanval opzetten.

Tot verbijstering van alles dat rood-wit was, viel er een in de slotseconden een verdwaald schot door de mand.
Weg winst, weg gelijkspel, alweer met lege handen. De ontluistering was oorverdovend.
Zelden zal een nederlaag zo hard en pijnlijk zijn aangekomen.
Eigenlijk is hiermee ook de laatste kans op handhaving vervlogen. Jammer, heel jammer!

Voor een terugblijk op de wedstrijd kan je hier een kijkje nemen.