ODIK 4 - Elburg 2

Het was afgelopen zaterdag bijzonder rustig op het veld. In verband met de zaalfinales waren de meeste competitiewedstrijden geschrapt.
Maar niet die van ODIK 4 tegen Elburg 2.

Achteraf denk je hadden ze het maar wel gedaan, want er was niet fatsoenlijk te korfballen.
Dat de temperatuur ver achterbleef bij de verwachtingen was nog tot daar aan toe, maar die wind! Het waaide zo hard, dat afstandschoten gedoemd waren in het niets te verdwijnen.
Het schotpercentage zakte daardoor ver beneden het gemiddelde van onze rood-witten.
En bij Elburg was het al niet veel beter.
Doordat de verdedigers niet op het schot hoefden te sluiten, was de kans op een doorloopbal al evenmin piepklein.
Het gevolg: een wedstrijd die nauwelijks was aan te gluren.
De 3-4 ruststand zegt al genoeg.

Elburg zat zo goed als de hele wedstrijd aan de goede kant van de score.
Pas bij 7-7 pakte ODIK uit een schot van Albert voor het eerst een voorsprong, maar die werd rappekes weer ongedaan gemaakt door Elburg; 8-8.
In de slotminuten dreigde ODIK alsnog met lege handen te komen staan, maar de Elburgers misten 2 strafworpen en een doorloopbal.
Een gelijkspel was ook wel een prima uitkomst, omdat niemand het echt verdiende om te winnen.

Foto's van de wedstrijd kan je hier bekijken.