Slotwedstrijd ODIK 1 in de zaal

Het vlaggenschip heeft de slotwedstrijd van het zaalseizoen in de Overgangsklasse niet met winst kunnen bekronen.
Het team moest het tegen Pernix uit Leiden doen zonder de geblesseerde Joska en startte daarom met Floor in de gelederen.

Pernix pakten vrij snel een voorsprong maar ODIK ging vol overtuiging in de achtervolging en voorkwam daarmee dat de Leidenaren wegliepen.
Tot 20 minuten voor tijd stond er een hoopgevende 14-14 op het scorebord.
Maar zoals wel vaker dit seizoen ging het in de laatste fase mis.
Pernix heeft een goed uitgebalanceerd team met veel schotvaardigheid, snelheid en ervaring. En een overweldigende portie strijdlust!
Met name de gebroeders Sven en Joost Kuipers gingen er vol in en knokten voor iedere bal.

ODIK leek daardoor geïnspireerd te worden en ging onverdroten de strijd aan.
Daardoor ontspon zich een boeiend schouwspel waarbij het selecte ODIK-gezinde gezelschap op de tribune met eigen ogen kon waarnemen dat ODIK de afgelopen weken korfballend en mentaal gegroeid is.

Het Overgangsklasse-seizoen heeft een aantal pijnlijke maar ook leerzame momenten opgeleverd.
Het team van Harry Schut kreeg soms ongenadig op z'n falie, maar geknakt zijn ze niet!
Zoals gezegd, het laatste deel van de wedstrijd deed ODIK de das om, waardoor een 24-29 nederlaag op het bord kwam.

Het publiek kon de getoonde inzet en strijdlust wel waarderen en onthaalde zijn strijders met een verdiend applaus.

O ja; doordat de wedstrijd bijna een kwartier te vroeg begon, kon de assistent-fotograaf geen beelden maken van de opkomst van het Team van de Week.
De D1, met Joëlle, Julia, Esther, Isa, Niels, Jelle, Tim en Jesse, komen er in dat opzicht helaas bekaaid van af. Wel zijn er wat plaatjes van hun "pauze-act", die staan hier .
De wedstrijdbeelden zijn hier te zien.