ODIK 1 onderuit tegen KVZ

De hoofdmacht van ODIK stond op 23 januari voor de opgave om de punten tegen KVZ in Barneveld te houden. Op papier waren er in ieder geval kansen; ODIK startte met 2 punten uit 8 wedstrijden, waar KVZ tot 4 punten was gekomen.

In het eerste deel van de wedstrijd was een gelijkopgaande strijd te zien.
Maar na ongeveer een kwartier plaatse de ploeg uit Zutphen een demarage en liep 5 punten uit op ODIK.
De rood-witten moesten dus in de achtervolging.
Daarin slaagden ze maar gedeeltelijk; het gat werd niet groter, maar de aansluiting met KVZ werd niet gevonden. Daarvoor was het schotpercentage gewoon te laag en vielen er teveel gaten in de verdediging.
Ook de wedstrijdinstelling was niet optimaal.
Waar KVZ iedere centimeter van de zaal bevocht, ook bij het uitverdedigen na balverlies, liet de ploeg van Harry Schut de teugels te snel vieren.
Daardoor kon KVZ het hoge baltempo van de verdedigers goed overnemen in hun aanvalsvak en ODIK onder voortdurende zware druk houden.

Pas tegen het eind van de wedstrijd haalde ook KVZ de voet van het gaspedaal en kon ODIK nog iets terugkrabbelen.
Maar de onverwinning ging met 18-21 terecht naar Zutphen.

Aan scheidsrechter Hans Ruitenbeek en zijn assistent Sander Maijenburg lag het in ieder geval niet; zij hielden de kemphanen stevig in hun greep en leidden de wedstrijd prima.

De E1, met Isa, Iris, Sophie, Thomas, Nathan en Niels begeleidde hun helden als Team van de Week. Van hun optreden zijn hier de foto's te zien.

De wedstrijdbeelden kan je hier bekijken.