ODIK A1 leert koploper Synergo A1 korfballen!

Het team van Marco en Cor heeft afgelopen zaterdag het ongeslagen Synergo laten zien wat korfballen is. Het zou een lastige pot gaan worden tegen de koploper. Ervaring uit eerdere wedstrijden tegen Synergo A1 gaf aan dat ODIK het moeilijk ging krijgen deze ploeg, maar ODIK was zeker niet kansloos.
De wedstrijd begon sterk nadat Bart en Liesbeth hun eerste schot ook op het scorebord konden laten verschijnen.
Het andere vak pakte dit al snel over en de A1 vervolgde de wedstrijd met een voorsprong.
Het was al snel duidelijk dat de Utrechtenaren door middel van fysieke duellen ODIK wilden uitschakelen. Dit is exact waar ze de mist in gingen. ODIK stond boven het fysieke spel en wist dit te benutten en het gat op het scorebord werd groter.
Tot net voor de rust weet Synergo nog enkele punten te scoren wat leidde tot een 10-13 stand voor de rood-witten.

De tweede helft begon aanvallend matig, maar verdedigend erg sterk.
ODIK had 10 minuten nodig om tot een doelpunt te komen. Na de functiewissel werd het scoren weer door de leidende ploeg overgepakt en ging de score aan goede kant omhoog.
Synergo bleef overtredingen maken die door de stippennemers Rico en Kjell werden benut.
Van vorige wedstrijden wisten Cor en Marco dat de heren erg sterk zijn en een hoog afrondingspercentage hebben. Maar deze wedstrijd moest het van de dames komen. Helaas voor de Synergo stonden onze dames net zo sterk in hun schoenen en bleven ook de kansen voor de Utrechtse dames weg.

In de laatste minuten werden Bart Evers en Maureen Schakel nog in het veld gezet.
Met nog 3 minuten op de klok en een gat van 5 doelpunten kon het niet meer misgaan. Uiteindelijk maakt Bart Evers het laatste doelpunt en eindigt de wedstrijd op een welverdiende 15-21 voor de rood-witten.

Eindelijk pakt ODIK A1 de punten, en dat van de ongeslagen nummer 1.
Na enkele nederlagen laat de ploeg van Marco en Cor zien dat ze kunnen korfballen! Nu kijken of ze dit de komende wedstrijden kunnen doorzetten. Volgende week staat SKF in de rij die de 5e plek met onze rood-witten deelt. Wie weet zit er nog veel meer in deze ploeg!
Marco en Cor hebben hoe dan ook laten zien dat de A1 het in zich heeft, wie weet waar het toe leidt!