ODIK spekkoper in streekderby!

Vorige week nog sprak ik de hoop uit van een symbolisch puntje in de strijd tegen degradatie.
Eerder dan verwacht was het raak! In de streekderby tegen Antilopen 1, de nr. 4 op de rangslijst van de Overgangsklasse C, greep het team van Harry Schut op 19 december zelfs de volle winst!!
De eerlijkheide gebiedt te zeggen dat de overwinning niet uitsluitend op het conto van ODIK 1 kon worden geschreven; Antilopen hielp zelf een stevig handje mee door op blamerende wijze letterlijk en figuurlijk op alle fronten tekort te schieten.

ODIK knalde vanaf het eerste fluitsignaal overtuigend uit de startblokken en scoorde direct de 1-0.
Na 5 minuten was de marge 2 doelpunten en na 10 minuten was er een gaatje van 3 goals (6-3).

Antilopen wist zich te herpakken en kwam met 7-7 langszij.
Na 20 minuten spelen kwamen de Leusdenaren zelfs op 7-8 en ook bij rust stond Antilopen met 8-9 voor.

In de tweede helft hadden de rood-witten maar 3 minuten nodig om weer langszij te komen en kort daarna werd opnieuw een voorsprongetje gepakt (10-9).
Anders dan in de voorgaande wedstrijden werd er door ODIK nu ook in het tweede bedrijf verdedigend keihard gewerkt, werd er stevige druk gegeven op de schutters van Antilopen en werd er slim meegekeken in de verdediging waardoor meerdere rebounds konden worden gestolen.
ODIK kwam daardoor in een soort flow, won enorm aan zelfvertrouwen en Antilopen werd daarentegen zienderogen paniekeriger en slordiger.
Het bizarre feit deed zich voor dat de zwalkende ploeg uit Leusen in de hele tweede helft maar één enkel doelpuntje wist te maken.
ODIK bleef met 5 goals in de tweede helft ook ver onder zijn gemiddelde, maar tegen dit Antilopen was het genoeg.

Het laatste fluitsignaal klonk bij 13-10 en alles wat ODIK was ging uit zijn plaat!
Eindelijk gerechtigheid; ODIK 1 heeft zijn eerste wedstrijdpunten in deze zaalcompetitie gepakt!
Natuurlijk geldt ook hier dat eerder behaald succes geen garantie is voor de toekomst. Maar wel is gebleken dat het gewoon kan! En als het een beetje mee zit, zijn dit niet de laatste punten geweest. Kop omhoog, borst vooruit en gaan met die banaan! Wie weet waar het toe leidt..
De foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.

ODIK pupillen D4 had als Team van de Week de eer en het genoegen om de overwinning van hun helden van nabij mee te maken.
De foto's van het optreden van Silvie, Dagmar, Amy, Julia, Minoes, Annewil, Natasha en Stefan zijn hier te zien.