ODIK 1 - Tempo 1

Op voorhand was al duidelijk dat ODIK 1 een harde dobber zou krijgen aan Tempo 1, dat lijstaanvoerder van de Overgangsklasse C is. Zeker na de 42-21 nederlaag tegen Sporting Trigon hield menig ODIK'ker zijn hart vast.
Toch gloorde er enige hoop omdat Tempo niet is zijn sterkste opstelling zou spelen.
Een aantal basisspelers was namelijk aan Tempo 2 uitgeleend omdat zij, net als ODIK 2, laag op de ranglijst van de 1e klasse D staan.
Dat had in ieder geval al tot gevolg dat Tempo 2 zijn wedstrijd met 14-18 winst afsloot en daarmee ODIK 2 naar de laatste plaats verwees.

Tempo 1 miste al met al 3 basisheren terwijl een vierde, Edwin vd Weijde, al na een kwartier geblesseerd uitviel.
Zou er dan toch wat te halen zijn voor ODIK?

Met name de eerste helft was hoopgevend.
Tempo pakte wel een voorsprong, maar ODIK kon goed in het spoor van de Alphenaren blijven. Steeds al het gaatje iets groter werd zag het team van Harry Schut kans om wat gas bij te geven en weer aansluiting te vinden.

Maar toen in de tweede helft een tussenstand van 12-16 op het bord stond, leek de koek op.
ODIK had de power niet meer om tussensprints te trekken. Vechtlust maakte plaats voor een zekere mate van gelatenheid.
En als dat punt wordt bereikt is het over en uit, zo heeft het verleden geleerd.
Ook stereotyp voor die fase is, dat de tegenstander daar extra energie uit haalt en de genadeklap kan uitdelen.

En dat gebeurde ook nu.
Tempo daverde in een ijzersterke fase over ODIK heen. Het inbrengen van Maarten voor Marco bracht daar geen enkele verandering in.

Scheidsrechter Martijn de Boer floot bij de stand 19-28 voor de laatste keer.
ODIK staat er met 0 uit 5 en een doelsaldo van -53 beroerd voor.
En toch moeten we er voor blijven gaan! Er moet en zal toch een puntje gepakt worden in de strijd tegen degradatie. Ook al is het dan een symbolisch puntje, we moeten de eer zien te redden.
"We", dus met z'n allen.
Het publiek speelt daarbij een belangrijke rol. Aan de harde kern van TOF ligt het niet, die schreeuwen zich ook in zware tijden een uur lang de keel schor. Als ook de rest van de tribune mee gaat doen, putten de spelers daar kracht uit.
De inzet van "de negende man" kan net het verschil maken, dus laat je zien en horen!

Een aantal foto's van de wedstrijd is hier te zien.
De D3, met Sarah, Rachel, Dominique, Jaelle en Rens was Team van de Week. Foto's van hun opkomst met ODIK 1 staan hier .