ODIK - Tjoba

Niet alleen de spelers van ODIK 1 zijn in een nieuw tenue gestoken, ook de TOF-kern heeft zijn outfit geupdate. Nou de mascotte nog, want de kip is behoorlijk uit zijn verentooi gebarsten!
De vraag was natuurlijk of dat ook een nieuw elan zou opleveren in de wedstrijd tegen Tjoba, op 21 november.

Aanvankelijk leek het daar wel op, want ODIK kon zich uitstekend meten met de Zeeuwen uit 's HeerHendrikskerken.
ODIK speelde in een lekker hoog tempo en had het visier behoorlijk scherp staan. Met name Cees en Ard waren goed op schot.

In de eerste helft zag de ploeg van Harry Schut daardoor kans om lange tijd aan de goede kant van de score te blijven en dwong Tjoba voortdurend tot een inhaalrace.
Maar de Zeeuwen zijn niet alleen "zuunig", ze zijn ook nog eens behoorlijk stug, volhardend en goed ook.

Naarmate de wedstrijd vorderde vloeiden de krachten van de rood-witten langzaam maar duidelijk zichtbaar weg. Als gevolg daarvan kon er verdedigend niet meer optimaal worden gesloten en kregen de Zeeuwse schutters meer ruimte om aan te leggen.
En die ruimte moet je Tjoba niet geven, want dan slaan ze genadeloos toe.

Omdat het bal- en looptempo bij ODIK afzakte, konden de puntspelers zich nauwelijks nog aan hun verdedigers onttrekken en tuimelde het schotpercentage angstaanjagend hard naar beneden.

Een en een is twee; Tjoba speelde ODIK in het laatste kwartier van de wedstrijd compleet van de mat en nam een 24-36 winst mee de bus in voor de lange terugreis naar Zeeland.
Degenen die de wedstrijd gezien hebben weten dat dit een zwaar vertekende uitslag is, maar pijnlijk is het wel.

ODIK heeft nu de rode lantaarn hardhandig in de maag gesplitst gekregen en zal alles in het werk moeten stellen om daar weer vanaf te komen.
Aan de publieke tribune zal het niet liggen, die blijft gelukkig eendrachtig achter de ploeg staan. Houden zo!!

ODIK 1 werd deze avond begeleid door het Team van de Week , de pupillen D2. Erica, Hanna, Lieke, Demi, Romy, Dione, David, Raon, evan, Patric, Alwin en Aron kwamen mee oplopen en lieten in de rust zien dat ze het spelletje al aardig beheersen.
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.