Loon naar werken voor ODIK

Eerste zege na gouden wissel - ODIK - Rigtersbleek 13-12

ODIK vierde zaterdag feest alsof het wereldkampioen was geworden. De Barneveldse ploeg boekte namelijk na zes nederlagen haar eerste overwinning van het seizoen. Invaller Maarten Ike werd de gevierde man door twee minuten voor tijd de winnende te scoren.

Als ODIK nog enigszins hoop wilde houden op handhaving, dan moest er van Rigtersbleek gewonnen worden. De Enschedese bezoekers hadden namelijk nog maar één keer gewonnen. ODIK begon dan ook overtuigend aan de wedstrijd. Joska van de Kieft zette het eerste schot direct om in een treffer en kort daarna stond de 2-0 op het scorebord. Zes minuten later had Rigtersbleek echter vijf keer op rij gescoord. ODIK gaf niet op en knokte zich terug in de wedstrijd. ,,We hebben gevochten als leeuwen", gaf coach Harry Schut aan. ,,Wij deden er alles aan en het publiek was daarbij geweldig." ODIK bleef echter op achterstand tot Ard van der Pols met twee treffers de stand gelijk trok. Schut had inmiddels spelers uit het tweede en derde team ingebracht, onder wie Maarten Ike. Hij zette ODIK twee minuten voor tijd op 13-12 en dat zou uiteindelijk ook het winnende schot zijn.

Na enkele zenuwslopende laatste minuten barstte het feest los op sportpark Oosterbos. Schut: ,,Het was net of we wereldkampioen waren geworden. Echt heel gaaf." De Barneveldse coach kreeg na afloop de nodige complimenten over zijn gouden wissel. De trainer zelf is vooral heel dankbaar richting zijn invallers. ,,De spelers uit het tweede - en zelfs het derde - zijn altijd erg trouw. Zij wakkeren het vuurtje altijd extra aan." Schut is verder vooral blij dat zijn team loon na werken heeft gekregen. ,,We wisten dat het moeilijk zou worden dit seizoen, maar de sfeer is altijd goed geweest in de ploeg. We hebben heel goede wedstrijden gespeeld, maar het ontbrak aan zuiverheid. Dan is dit wel heel lekker." Het is volgens Schut ook een bevestiging van de progressie. ,,Daar ben ik tevreden over. Dat is op dit moment ook belangrijker dan de stand, maar ik wil de handdoek zeker nog niet in de ring gooien."

[Doelpuntenmakers: Ard van der Pols 5, Cees Snoeij 3, Lydia Kas 1, Janneke de Vries 1, Joska van de Kieft 1, Benjamin Vos 1, Maarten Ike 1.]

bron: Barneveldse Krant, Gepko Hahn