Eerste winst voor ODIK 1

Zaterdag 10 oktober, de dag van de waarheid voor ODIK 1.
Het team van Harry Schut staat nog met lege handen in de Overgangsklasse A. De tegenstander van vandaag is Rigtersbleek, dat tot nu toe nog maar 2 punten heeft gesprokkeld. Dus als alles mee zou zitten, lag er voor het rood-witte achttal een kans om de eerste punten binnen te halen.

ODIK startte voortvarend en kwam met 2-0 voor.
Mogelijk geschrokken van de snelle voorsprong volgde een fase waarin onnodige fouten werden gemaakt die door Rigtersbleek keihard werden afgestraft. De ploeg uit Enschede poetste de achterstand eenvoudig weg en ODIK moest, zoals zovaak, in de achtervolging.
Dat lukte in zoverre, dat Rigtersbleek niet al te ver kon weglopen.
Voor een deel was dat te danken aan goed verdedigen van ODIK en voor een deel aan het feit dat Rigtersbleek niet goed met de spanning kon omgaan en veel kansen onbenut liet.

Doorgaans is het effect daarvan dat de bovenliggende partij verder afglijdt en dat de "underdog" daar inspiratie uit put en boven zichzelf uitstijgt.
En laat dat nou vandaag ook gebeuren!

Bij een 10-12 achterstand wist Ard met een raak schot de aansluiting te vinden en een minuut later uit een vrije bal de gelijkmaker te scoren.
Toen bleek ook het belang van een "sterke bank". Want Manon, Floor en Maarten werden ingebracht en deze wissels pakten goed uit.

Met nog 2 minuten op de klok zette Maarten zijn ploeg op een 13-12 voorsprong.
Een zinderende slotfase volgde, waarbij Rigtersbleek uitermate gevaarlijk werd.
Benjamin liep tegen zijn 2e gele (dus rode) kaart aan en ODIK wankelde in het zicht van de haven.

Enkele seconden voor tijd leed ODIK balverlies en Rigtersbleek zou zijn laatste kans krijgen, ware het niet dat Floor haar waarde bewees en de bal weer wist te veroveren. Daardoor kon ODIK de wedstrijd uitspelen en de eerste punten op zijn palmares noteren!

De vreugdeuitbarsting in en buiten het veld deed vermoeden dat het kampioenschap was behaald. Zover zijn we natuurlijk nog niet, maar deze overwinning heeft wel meer betekenis dan die 2 punten.
Het is vooral een dik verdiende beloning voor de niet aflatende vechtlust van deze jonge en onervaren ploeg, het is een pluim voor het stimulerende werk van trainer- coach Harry Schut en een klop op de schouder van het ODIK publiek, dat de ploeg steeds is blijven steunen.

Er volgt nu een korte adempauze, waarna we ons allemaal gaan opmaken voor het zaalseizoen.
Foto's van de wedstrijd zijn hier te zien.