Langs de lijn

Op 12 september was er weer van alles te beleven op het Sportpark Oosterbos.

ODIK C2 moest al om 09.00 aantreden tegen Sparta C3, dus de coaches Richard en Cees hadden een lange korfbaldag. Zelf moesten ze namelijk pas om 17.00 uur in ODIK 1 spelen.
Beide ploegen hadden tot vandaag 1 wedstrijd gewonnen en 1 verloren.
Die gelijkwaardigheid bleek ook tijdens het onderlinge duel; ODIK en Sparta hielden elkaar volkomen in evenwicht.
In beide ploegen stonden ook spelers die vorig seizoen nog in de D-jeugd uitkwamen. En zoals bekend is de overgang van de D naar de C de moeilijkste van alle leeftijdcategorieën. Een groter veld, een grotere bal, een hogere paal, vakwissel na 2 doelpunten, ga er maar aanstaan!
Het is dus ook geen wonder dat de scores aan beide zijdes beperkt bleven.
Scheidsrechter Henry floot bij een 2-2 stand voor het einde.
Dus hebben beide ploegen nu 3 punten uit 3 wedstrijden.

Om 10.00 speelde ODIK C1 tegen TZ C1.
Ook hier was sprake van gelijkwaardigheid; zowel ODIK als TZ hadden hun voorgaande wedstrijden gewonnen.
De winnaar van dit duel zou dus koploper zijn in de 3e klasse I.
Nou, het team van Joska en Willianne liet er geen misverstand over bestaan wie daar aanspraak op mocht maken.
ODIK heerste op alle fronten en liet zien al aardig volwassen korfbal te kunnen spelen.
De even en oneven 2-2 werd moeiteloos neergezet, de rebound werd goed verzorgd, er werden diepe lijnen gelopen en het uitverdedigen was subliem.
Jammer dat de afronding niet optimaal was, waardoor TZ in het spoor van ODIK kon blijven.
De eindstand werd 4-1, maar die had gezien het krachtsverschil veel hoger moeten uitpakken.
Voorlopig is onze C1 met 6 uit 3 dikverdiend lijstaanvoerder.

ODIK A1 zou een moeilijke middag krijgen want Dalto A2, de nummer 3 uit de 1e klasse C, kwam op bezoek.
Dalto bleek inderdaad wat meer in zijn mars te hebben dan de ploeg van Marco en Cor, maar ze werden zeker niet overklast.
Wat ODIK technisch tekort komt in vergelijking met Dalto werd gecompenseerd door een enorme portie strijdlust.
Voor iedere bal werd geknokt, waarbij met name aanvoerder Kjell een voorbeeld voor zijn teamgenoten was.
Met die strijdlust wist ODIK het zijn Driebergse opponent knap lastig te maken, maar het gebrek aan schotvaardigheid brak de ploeg toch op.
De overwinning ging met 12-14 terecht naar Dalto.
Daarmee staat ODIK A1 nu samen met DVO A3 op de laatste plaats.

En dan ODIK 2, altijd goed voor een potje spektakel!
Vanaf het eerste fluitsignaal greep de ploeg van Herman tegenstander Velocitas stevig bij de strot en ging vol overgave het gevecht aan.
In het eerste deel van de wedstrijd was sprake van een gelijk opgaande strijd die resulteerde in een 5-7 ruststand.
In de tweede helft bleef ODIK aan de goede kant van de score, al moesten alle zeilen worden bijgezet om de voorsprong vast te houden.
Mede dankzij de topvorm waarin Jochem en Jasper verkeerden, lukte dat.
Tien minuten voor tijd werden Floor, Mathijs en Maarten als verse krachten ingebracht en daar had de ploeg uit Leiderdorp geen antwoord op.
De eindstand van 12-7 is wellicht iets geflatteerd, maar tich dik verdiend!
Een voorlopige 3e plek op de ranglijst is het gevolg.
Daarbij moet wel worden aangetekend dat de ploeg, net als ODIK 3, punten in mindering heeft gekregen vanwege een tekort aan scheidsrechters dat we als vereniging hebben geleverd.

Na de wedstrijd van ODIK 2 was het anderhalf uur wachten op de wedstrijd van ODIK 1.
Dat had te maken met verhindering van tegenstander Groen Geel, die pas om 17.00 uur speelklaar kon zijn.

Die rustpauze werd overigens goed besteed dank zij een livestream verbinding met PKC, waar Dalto 1 met "onze" Gilbert in de gelederen, zijn wedstrijd speelde.
En dat alles was op het grote scherm in de ODIK kantine prima te volgen. Dalto werd weliswaar met 27-18 van de mat geveegd, maar Gilbert scoorde wel!

Toen het eenmaal 5 uur was en de wedstrijd ODIK 1 - Groen Geel 1 amper was begonnen, werd het donker en begon het te regenen. Foto's maken was toen geen optie meer dus heb ik m'n boeltje maar ingepakt. Het zal niemand verrassen dat de ploeg van Harry een maatje te klein bleek voor het team uit Wormer. ODIK haalde nog net de "dubbele cijfers", maar Groen Geel stopte pas bij 19. En met nul uit drie ligt ons vlaggenschip voorlopig helemaal achterin de haven. Maar we blijven hopen op betere tijden!!